Nyhtöhauki pitaleipä
Ainekset
750 g Hätälän haukifileetä
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
1 dl teriyaki kastiketta
2 rkl makeaa chilikastiketta
1 valkosipulinkynsi
4 pitaleipää
1 dl maustamatonta kreikkalaista jogurttia
Fenkoli-sipulisalaatti:
1 fenkoli
2 punasipulia
10 cm pala kurkkua
1/2 ruukkua korianteria
1/2 punainen mieto chili
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 limetin mehu
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1/4 tl suolaa
1/2 tl sokeria
Valmistus
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Suojaa uunivuoan pohja ja reunat leivinpaperilla.
Poista fileistä tarvittaessa ruodot. Sekoita kastikkeet ja hienonnettu valkosipulin kynsi. Asettele fileet uunivuokaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja kaada kastikeseos päälle. Kypsennä uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, fileiden paksuudesta riippuen.
Valmista sillä aikaa fenkoli-sipulisalaatti. Raasta fenkoli ja kurkku isolla terällä. Kuori ja suikaloi punasipulit. Hienonna korianteri ja leikkaa chili ohuiksi renkaiksi. Yhdistä kasvikset. Yhdistä oliiviöljy, viinietikka, limetin mehu, hienonnettu valkosipuli ja mausteet. Sekoita kastike raasteen kanssa. Anna maustua hetki kylmässä.
Nosta vuoka pois uunista ja pienennä haukifileet haarukalla. Täytä pitaleipä nyhtöhauella, salaatilla ja lusikallisella jogurttia.
Tiesitkö
Voit valmistaa fenkoli-sipulisalaatin jo etukäteen – se maistuu erinomaiselta vielä seuraavanakin päivänä. Jos leivot pitaleivät itse, ne voi myös pakastaa ja ottaa sulamaan tarpeen mukaan.