Savuinen lohipihvi kanttarellikastikkeella reseptikuva

Onkimiehen kalapihvi kanttarellikastikkeella

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Hätälän Onkimiehen kalapihvi on helppo kalaherkku, josta terveellinen kala-ateria valmistuu käden käänteessä. Aikaa siis vapautuu panostaa lisukkeisiin, jotka nostavat arkisenkin ruokahetken aivan uudelle tasolle. Pihvin kalaisa maku sointuu upeasti yhteen paahdettujen punajuurien ja kanttarellin kanssa.

Ainekset

4 kpl Hätälän Onkimiehen kalapihviä
400 g pieniä punajuuria
4 rkl oliiviöljyä
Tuoretta rosmariinia
200 g kanttarelleja
50 g salottisipulia
(valkosipulia)
4 rkl voita
2 dl kermaa
Suolaa ja pippuria
Versoja ja yrttejä

Valmistus

Jos punajuurissa on ohut kuori, voit paahtaa ne kuorineen. Leikkaa päät pois ja lohko punajuuret. Laita lohkot kulhoon, lorauta joukkoon hieman öljyä, mausta suolalla ja mustapippurilla ja pyöräytä. Paahda punajuuret uunissa yhdessä rosmariinin (ja halutessasi valkosipulin) kanssa, kunnes lohkot ovat pehmeitä mutta niissä on vielä puruvastusta.

Punajuurten paahtuessa puhdista sienet ja pilko ne pienemmiksi paloiksi. Paista sienet ja sipulit voissa, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää kerma ja keitä, kunnes kastike hieman tiivistyy. Jos haluat paksumpaa kastiketta, voit suurustaa kastikkeen esim. maitotilkkaan sekoitetulla vehnäjauholla. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lämmitä Onkimiehen kalapihvit pakkauksen ohjeiden mukaan ja kokoa annos. Koristele versoilla ja yrteillä.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *