Sadonkorjuun kalapata
Ainekset
750 g Hätälän ahvenfileetä ja haukifileetä ja siikafileetä
2 porkkanaa
2 palsternakkaa
200 g juuriselleriä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
20 g voita
2 laakerinlehteä
1 tl suolaa
1 tl savupaprikaa
1 tl paprikajauhetta
1/2–1 tl mustapippuria
6 dl kalalientä
2 dl fraîche-kermaa
2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
Valmistus
1. Kuori ja leikkaa juurekset tasakokoisiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipulit.
2. Kuumenna pata tai kattila levyllä, lisää voi, sipulit ja juurekset. Sekoita, kunnes sipuli pehmenee.
3. Lisää joukkoon mausteet ja kalaliemi. Hauduta kannen alla 10 minuuttia.
4. Lisää kerma ja jatka kypsennystä. Leikkaa sillä aikaa kalafileet pienemmiksi paloiksi.
5. Laita kalat pataan, kun juurekset ovat kypsiä. Nosta pata levyltä ja anna kalan kypsyä hetki kannen alla.
6. Viimeistele annos hienonnetulla persiljalla ja tarjoile.
Tiesitkö
Voit tehdä padan myös vain yhdestä tai kahdesta reseptissä mainitusta kalalajista, aivan makusi mukaan! Poista kalafileistä ruodot tarvittaessa. Saat ne helpoiten pois kokonaisesta fileestä. Leikkaa filee pienemmiksi paloiksi vasta ruodonpoiston jälkeen.
Ihan ok, vierastan kalaruuassa nuin runsasta juuresten ym määrää, peittyy herkästi kalan hyvä maku
Terv, lappalaisen kalapotun ystävä, joka on kodin peruja
Jos olen aiemmin sanonut saman asian, tässä se tulee uudestaan