Savulohi-purkkisalaatti reseptikuva

Savulohi-purkkisalaatti

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Savulohi-purkkisalaatti tuo kerroksittain iloa ja hyvää makua lautaselle. Tässä reseptissä Hätälän herkullinen savulohi tapaa rouskuvan raikkaat kasvikset ja itse tehdyn salaatinkastikkeen. Ainekset kootaan vuorotellen lasipurkkiin: kovat ja parhaiten säilyvät pohjalle ja pehmeät päälle. Oikein koottuna värikäs salaatti säilyy makoisana jääkaapissa parin päivän ajan. Reseptin on Hätälälle laatinut Peggyn pieni punainen keittiö -blogin Peggy Thomas.

Ainekset

300 g Hätälän savulohifileetä tai savukirjolohifileetä
200 g kukkakaalin nuppuja
100 g retiisiä viipaloituna
1 porkkana ohueksi höylättynä
1 appelsiini paloiteltuna
100 g salaattijuustokuutioita
100 g kirsikkatomaatteja
1 dl valmista keitettyä kvinoaa
1 ruukku rapeaa salaattia, esim. jääsalaattia
Salaatinkastike:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl sinappia
1/4 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Valmistus

Valmista ensin salaatinkastike. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Huuhtele ja kuivaa kaikki kasvikset ja salaatti. Erottele kukkakaalin nuput pieniksi paloiksi. Viipaloi retiisit. Kuori porkkana ja ota juustohöylällä porkkanasta ohuita pitkiä viipaleita. Paloittele kuorittu appelsiini.

Poista savukalasta nahka ja taittele kala pienemmäksi paloiksi.

Kokoa purkin pohjalle ensin kovat ja parhaiten säilyvät vihannekset, kuten kukkakaalit, retiisit, porkkanat sekä appelsiinit. Kaada salaatinkastike päälle. Lisää sen jälkeen lohi, feta, kokonaiset kirsikkatomaatit, kvinoa ja lopuksi rapea salaatti.

Sulje lasipurkin kansi tiiviisti ja nosta salaatti viileään tarjoiluun asti. Käännä purkki muutaman kerran ylösalaisin juuri ennen syömistä ja kaada lopuksi lautaselle.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *