Savusiika Eggs Benedict | Reseptit | Hätälä

Savusiika Eggs Benedict

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Katso resepti Savusiika Eggs Benedict -annokseen, jossa Hätälän savusiika saa seurakseen uppomunia ja haudutettua pinaattia. Siikaruuan viimeistelee herkullinen Hollandaise-kastike. Brunssillekin sopivan siikareseptin on Hätälälle laatinut Ruokamies Joonas Hämäläinen.

Ainekset

400 g Hätälän savusiikaa

4 kpl pehmeää sämpylää

HOLLANDAISE

4 keltuaista

200 g voita

2 rkl sitruunamehua

2 tl Dijon-sinappia

suolaa

HAUDUTETTU PINAATTI

300 g baby-pinaattia

50 g voita

sitruunan mehua

UPPOMUNA

4 kananmunaa

2 l vettä

1 rkl etikkaa

Valmistus

HOLLANDAISE

Hollandaisen valmistukseen tarvitset kattilan ja sen päälle sopivan kuumuutta kestävän kulhon. Kiehauta kattilassa sen verran vettä, että kattilan päälle asetettava kulho ei kosketa vedenpintaa.

Sulata voi toisessa kattilassa.

Sekoita kulhossa keltuaiset, sitruunan mehu ja dijon-sinappi. Laita kulho miedosti poreilevan vesikattilan päälle ja vatkaa koko ajan vispilällä, kunnes seos alkaa hieman vaahtoutumaan ja paksuuntumaan. Varmista, että kattilassa oleva vesi ei kiehu vaan poreilee miedosti.

Nosta kulho pois kattilan päältä ja lisää sulatettu voi pienissä erissä ohuena nauhana keltuaisten joukoon koko ajan vatkaten. Käytä kulhoa voin lisäämisen jälkeen vesikattilan päällä ja vatkaa kokoajan. Tarkoituksena on saada voi emulgoitumaan keltuaisten joukkoon. Jos seos meinaa kuumua liikaa kulhossa niin nosta kulho hetkeksi pois kattilan päältä.

VINKKI! Varaa kulhollinen jääkylmää vettä, jonka päälle voit nostaa hollandaisekulhon, jos kastike meinaa kuumua liikaa.

Vatkaa kaikki voi keltuaisten joukkoon, kunnes hollandaise on paksua ja vaaleankeltaista.

Mikäli hollandaise on liian paksua, voit ohentaa sitä sitruunanmehulla. Mausta tarvittaessa suolalla. Käytä heti tai pidä lämpimänä kädenlämpöisen veden päällä.

HAUDUTETTU PINAATTI

Huuhtele ja kuivaa pinaatti huolellisesti. Sulata voi pannussa ja lisää joukkoon pinaatit. Pyörittele pinaatteja pannulla, kunnes ne ovat pehmenneet ja ylimääräinen neste on haihtunut. Mausta suolalla ja mustapippurilla sekä tilkalla sitruunan mehua.

UPPOMUNA

Rikon kananmunat omiin kuppeihin.

Kiehauta vesi ja etikka kattilassa ja säädä levyn lämpöä niin, että vesi poreilee miedosti. Jos vesi kiehuu liian kovasti niin se voi rikkoa uppomunat.

Pyöräytä kauhalla veteen kierre ja kippaa kaksi kananmunaa peräkkäin veteen. Voit antaa kevyesti lisää vauhtia vedelle, jotta pyörivä liike jatkuu.

Anna uppomunien kypsyä 3 minuuttia ja nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle vetäytymään. Kypsennä toiset 2 kananmunaa samalla tavalla.

KOKOAMINEN

Voitele sämpylän puolikkaat ja paahda pannulla sämpylöihin kaunis pinta.

Laita paahdetun sämpylän päälle pinaatti ja revi savusiika isoiksi paloiksi pinaatin päälle. Nosta uppomuna varovasti savusiian päälle ja viimeistele reilulla määrällä hollandaisea.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *