Tapas-muikut reseptikuva

Tapas-muikut

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Taipuuko kotoisa muikkumme välimerellisiin makuelämyksiin? Yllättävänkin hyvin, kun peratuista pikkumuikuista loihditaan täysveriset espanjalaiset tapakset valkosipulilla ja chilirouheella maustettuna. Jos kaipaat terveellistä ja herkullista pikkupurtavaa vaikka illanistujaisiin, kannattaa kokeilla tätä tapas-muikkujen reseptiä!

Ainekset

500 g Hätälän perattuja muikkuja, pieniä
1 tl suolaa
1 dl mietoa oliiviöljyä tai rypsiöljyä
½ tl chilirouhetta (tai maun mukaan)
½ –1 tl paprikajauhetta
2 valkosipulinkynttä (tai maun mukaan)
ruohosipulia hienonnettuna
Lisäksi:
sitruunalohkoja
(hapanjuuri)leipää

Valmistus

Mausta muikut suolalla ja anna suolautua parikymmentä minuuttia. Lado peratut muikut öljyttyyn uunivuokaan.

Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet ohuelti. Mittaa öljy pieneen kattilaan, lisää mausteet ja valkosipuliviipaleet. Kuumenna kiehuvaksi. Kaada öljy muikkujen päälle.

Kypsennä muikkuja 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

Anna jäähtyä haaleaksi, ripottele pinnalle silputtua ruohosipulia ja tarjoa muikut sitruunalohkojen ja paahdetun leivän kanssa. Vinkki: halutessasi voit hieroa paahdetun leivän pintaan ensin hieman valkosipulia ja tomaatinlihaa.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *