Täyteläinen ahvenkeitto
Ainekset
500 g Hätälän ahvenfileetä
1 tl suolaa
1 rkl voita/margariinia
1 keltasipuli
200 g kukkakaalia
500 g kuorittuja perunoita
2 porkkanaa
1,2 l kalalientä tai vettä + kalaliemikuutio
2 laakerinlehteä
1 tl kokonaisia maustepippureita
ripaus pippurisekoitusta myllystä
125 g sulatejuustoa
1 rkl tuoretta ruohosipulia
Valmistus
Hienonna kuorittu sipuli ja paloittele kukkakaali. Kuori perunat ja porkkanat ja leikkaa tasakokoisiksi paloiksi. Mausta ahvenfileet kevyesti suolalla ja anna maustua.
Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon kasvikset. Sekoita kasviksia lastalla, kunnes sipuli pehmenee. Lisää joukkoon kalaliemi ja mausteet.
Keitä kasvikset kypsäksi keskilämmöllä. Leikkaa fileet paloiksi kasvisten kypsyessä. Sekoita sulatejuusto keiton joukkoon.
Lisää ahvenet keittoon, nosta kattila levyltä ja anna kalan kypsyä kuumassa liemessä. Koristele lopuksi ruohosipulisilpulla ja tarjoile.
Tiesitkö
Ahven kannattaa lisätä keittoon vasta aivan lopussa, hieman ennen tarjoilua. Näin kala säilyy mehukkaana ja kokonaisina paloina liemen joukossa.
Hyvä…