Turkkilainen pasta lohesta
Ainekset
500 g Hätälän savulohifileepala tai Hätälän loimuloimulohifileepala
250 g kirsikkatomaatteja
300 g pastaa
2 rkl hienonnettua tuoretta lehtipersiljaa
Mausteinen voikastike
4 rkl voita
1 sitruunan kuori
1 tl suolaa
1 tl sipulijauhetta
1 tl mustapippuria myllystä
1 tl paprikajauhetta
Jogurttikastike
300 g kreikkalaista jogurttia
3 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa
Valmistus
Poista lohesta nahka ja paloittele kala pienemmiksi paloiksi. Huuhtele ja puolita tomaatit.
Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan. Valmistele pastan kiehuessa kastikkeet.
Mausteinen voikastike: Huuhtele ja raasta sitruuna. Lisää kattilaan voi, mausteet ja sitruunaraaste. Kiehauta seos.
Jogurttikastike: kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita sitten jogurttikastikkeen raaka-aineet keskenään.
Kaada pastan keitinvesi pois ja kokoa annos. Nosta lautaselle ensin pasta, jogurttikastike ja lohi. Lusikoi lohen päälle voikastiketta. Viimeistele annos tomaateilla ja lehtipersiljalla.