Hätälä turkkilainen pasta lohesta reseptikuva

Turkkilainen pasta lohesta

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Somesta tuttu hittiresepti turkish pasta eli turkkilainen pasta maistuu herkulliselta myös kalaversiona. Somevaikuttaja Anna Paulin äidin pastaresepti inspiroi Peggyn pienen punaisen keittiön Peggy Thomasin loihtimaan sen uusiksi Hätälän kalaherkuilla höystettynä. Hätälän savulohi ja loimulohi ovat valmiita käytettäväksi suoraan pakkauksesta, joten tämä pastaruoka on pöydässä alle puolessa tunnissa. Mausteinen voikastike ja raikas jogurttikastike yhdessä kalan kanssa antavat pastalle mehevästi makua, ja komeuden kruunaavat tuoreet tomaatit ja lehtipersilja. Tuleeko tästä turkkilaisesta pastasta sinun uusi suosikkisi?

Ainekset

500 g Hätälän savulohifileepala tai Hätälän loimuloimulohifileepala
250 g kirsikkatomaatteja
300 g pastaa
2 rkl hienonnettua tuoretta lehtipersiljaa

Mausteinen voikastike
4 rkl voita
1 sitruunan kuori
1 tl suolaa
1 tl sipulijauhetta
1 tl mustapippuria myllystä
1 tl paprikajauhetta

Jogurttikastike
300 g kreikkalaista jogurttia
3 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa

Valmistus

Poista lohesta nahka ja paloittele kala pienemmiksi paloiksi. Huuhtele ja puolita tomaatit.

Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan. Valmistele pastan kiehuessa kastikkeet.

Mausteinen voikastike: Huuhtele ja raasta sitruuna. Lisää kattilaan voi, mausteet ja sitruunaraaste. Kiehauta seos.

Jogurttikastike: kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita sitten jogurttikastikkeen raaka-aineet keskenään.

Kaada pastan keitinvesi pois ja kokoa annos. Nosta lautaselle ensin pasta, jogurttikastike ja lohi. Lusikoi lohen päälle voikastiketta. Viimeistele annos tomaateilla ja lehtipersiljalla.

 

 

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *