Uuniperuna savukalatäytteellä
Ainekset
4 kpl isoja, jauhoista lajiketta perunaa, esim. Rosamunda
Siikatäyte
1 prk Smetanaa
1 tl Tillihaketta
200 g Hätälän Savusiikaa
Pippuria myllystä
1 rkl Kaprista
2 rkl Sitruunamehua
Lohitäyte
1 dl Majoneesia
1 dl Kermavaahtoa
150 g Hätälän Kylmäsavulohta tai Kylmäsavukirjolohta
1 kpl Suolakurkkua
Valmistus
Pese perunat ja kääri ne folioon. Kypsennä uunissa 200 asteen lämmössä noin 45–60 minuuttia riippuen perunan koosta.
Valmista kastikkeet pilkkomalla kokonaiset raaka-aineet ja sekoittamalla kastikkeisiin.
Avaa perunoitten folio ja tee ristiviilto keskelle. Purista perunan päädyistä pakettia läjään, jolloin perunan keskelle syntyy kolo kastikkeelle. Täytä kolo kastikkeella ja koristele tuoreilla yrteillä.
Tiesitkö
Kastikkeen voi tehdä muutamaan tuntia ennen tarjoilua tai edellisenä päivänä, jolloin kastikkeen rakenne ja maut ehtivät tasaantua.