Mutkaton muikkupasta
Ainekset
500 g Hätälän perattuja muikkuja
1 dl ruisjauhoja
1–2 tl suolaa oman maun mukaan
1 rkl Välimeren yrttisekoitusta / pizzamaustetta
voita paistamiseen
250 g kierrepastaa (valmistus pakkauksen ohjeiden mukaan)
3 rkl oliiviöljyä
300 g kirsikkatomaatteja / luumutomaatteja
2 valkosipulin kynttä
2 rkl tuoretta basilikaa
2 rkl sitruunan mehua
suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
parmesaania
Valmistus
Ota muikut huoneenlämpöön. Sekoita jauhot ja mausteet keskenään. Pyörittele muikut jauhoseoksessa. Paista voissa kuumalla pannulla molemmin puolin muutama minuutti, kunnes muikut ovat kullanruskeita. Nosta muikut lautaselle odottamaan annostelua.
Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja puolita tomaatit. Hienonna kuoritut valkosipulit. Hienonna basilika.
Lämmitä pannu keskilämmölle. Lisää öljy, tomaatit, valkosipuli, basilika, sitruunan mehu ja mausteet. Anna makujen yhdistyä pannulla noin 5 minuuttia ja välillä sekoittaen. Valuta pasta ja sekoita kastikkeen sekaan.
Annostele pasta ja muikut lautaselle. Viimeistele parmesaanilla ja hienonnetulla basilikalla.
Tiesitkö
Hätälän muikkuja on saatavilla rasiapakattuna sekä kauppojen palvelutiskeiltä.