Hätälän uunisiikaa ja tillikastiketta | Kalareseptit | Hätälä

Uunisiikaa ja tillikastiketta

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (28)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Kotimainen siika on erinomainen ruokakala. Kypsennä siika kokonaisena uunissa, ja herkullinen kala-ateria valmistuu todella helposti! Uunisiian maun kruunaa itsetehty tilli-kermaviilikastike. Hätälän kalastajien pyytämää kokonaista siikaa on saatavilla kauppojen palvelutiskeissä.

Ainekset

Hätälän kokonainen siika perattuna
Tillikermaviilikastike:
1 dl kermaviiliä
1 dl kreikkalaista tai turkkilaista jugurttia
½ dl majoneesia
1 tl Dijon-sinappia
1 tl Turun sinappia
Sokeria
Suolaa
Mustapippuria
Reilusti leikattua tuoretta tilliä
½ sitruunan kuoriraaste ja mehu

Valmistus

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua 1 tunti.

Mausta kala sisäpuolelta suolalla ja pippurilla, ja halutessasi myös sitruunan tai limen mehulla. Kypsennä siika +175 °C uunissa, kunnes kalan sisälämpö on noin +55–60 °C (noin 25–30 min). Kun selkäevä lähtee vetämällä irti, on siika kypsää. Laita halutessasi kypsennyksen loppuvaiheessa uunin grillivastus päälle ja paahda pinta kauniin väriseksi ja rapsakaksi.

Tarjoa siika tillikastikkeen, paahdetun porkkanan ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Kommentit

  1. Irene Tigerstedt
    30.10.2021 klo 15:04

    Kokeilen uunisiikareseptiä, vaikuttaa helpolta!

  2. Marianne Savo
    30.09.2024 klo 19:46

    Löytyykö hyllyiltä tuote nimeltä paksu jugurtti?

    • Hätälä
      01.10.2024 klo 09:34

      Hei, kiitos kommentistasi! Tarkensimme reseptiä, eli turkkilaista tai kreikkalaista jugurttia.

  3. Mervi Salo
    04.10.2024 klo 18:14

    ”Mausta kala sisäpuolelta” ? Miten kokonainen kala maustetaan sisäpuolelta ?

    • Hätälä
      15.10.2024 klo 09:22

      Hei, kiitos kysymyksestä. Kyseessä on kokonainen perattu siika, eli kalan sisälmykset on poistettu ja vatsa on koko pituudeltaan auki. Lisäsimme tarkennuksen myös reseptiin.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *