Joulusilakat purkeissa

Valkosipulisilakat

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Anna silakoille makua tällä täyteläisellä marinadilla! Valkosipulilla höystetty marinadi ihastuttaa rohkeudellaan ja tuo mukavaa vaihtelua joulun kalatarjoiluihin. Aloita valmistus hyvissä ajoin, sillä fileiden pitää kylpeä etikkaliemessä vähintään vuorokauden verran ennen tarjoilua. Pitempikään marinoitumisaika ei haittaa, vaan tasoittaa silakoiden makua entistä paremmaksi.

Ainekset

500 g Hätälän Silakkafileetä
1 dl väkiviinaetikkaa
4 dl kylmää vettä
1 rkl suolaa
1 rkl sokeria

Marinadi
120 g smetanaa
200 g kermaviiliä
2-3 puristettua valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
valko- tai mustapippuria myllystä 
2 rkl sitruunan mehua

Valmistus

Poista halutessasi fileistä nahat.

Sekoita etikkaliemi ja kaada silakkafileiden päälle. Laita fileiden päälle vaikka lautanen painoksi, jotta kaikki kalat ovat liemessä. Peitä astia kelmulla. Anna liota vähintään vuorokauden verran.

Valuta fileet hyvin ja kuivaa ne talouspaperilla. 

Sekoita smetana, kermaviili, valkosipuli ja mausteet kastikkeeksi. Sekoita fileet kastikkeeseen ja lado puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin maustumaan pariksi päiväksi ennen tarjoilua. 

Tiesitkö

 

 

Kommentit

  1. Satu Teliö
    07.12.2024 klo 11:14

    Hei, resepti kuulostaa hyvältä, aion kokeilla.
    Alkutekstissä voisi kyllä mainita edeltävän illan sijasta kolme vuorokautta valmistumisajaksi.

    • Hätälä
      09.12.2024 klo 12:44

      Hei, kiitos viestistäsi! Muokkasimme tekstiä hieman. Silakat ovat syötävissä 1 vrk:n marinoitumisen jälkeen, mutta niiden maku tosiaan tasoittuu, jos malttaa antaa marinoitua pidempään.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *