Valkosipulisilakat
Anna silakoille makua tällä täyteläisellä marinadilla! Valkosipulilla höystetty marinadi ihastuttaa rohkeudellaan ja tuo mukavaa vaihtelua joulun kalatarjoiluihin. Aloita valmistus hyvissä ajoin, sillä fileiden pitää kylpeä etikkaliemessä vähintään vuorokauden verran ennen tarjoilua. Pitempikään marinoitumisaika ei haittaa, vaan tasoittaa silakoiden makua entistä paremmaksi.
Ainekset
500 g Hätälän Silakkafileetä
1 dl väkiviinaetikkaa
4 dl kylmää vettä
1 rkl suolaa
1 rkl sokeria
Marinadi
120 g smetanaa
200 g kermaviiliä
2-3 puristettua valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
valko- tai mustapippuria myllystä
2 rkl sitruunan mehua
Valmistus
Poista halutessasi fileistä nahat.
Sekoita etikkaliemi ja kaada silakkafileiden päälle. Laita fileiden päälle vaikka lautanen painoksi, jotta kaikki kalat ovat liemessä. Peitä astia kelmulla. Anna liota vähintään vuorokauden verran.
Valuta fileet hyvin ja kuivaa ne talouspaperilla.
Sekoita smetana, kermaviili, valkosipuli ja mausteet kastikkeeksi. Sekoita fileet kastikkeeseen ja lado puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin maustumaan pariksi päiväksi ennen tarjoilua.
Tiesitkö
Hei, resepti kuulostaa hyvältä, aion kokeilla.
Alkutekstissä voisi kyllä mainita edeltävän illan sijasta kolme vuorokautta valmistumisajaksi.
Hei, kiitos viestistäsi! Muokkasimme tekstiä hieman. Silakat ovat syötävissä 1 vrk:n marinoitumisen jälkeen, mutta niiden maku tosiaan tasoittuu, jos malttaa antaa marinoitua pidempään.