Aasialaiset uunisilakat

Silakalla herkutellessa vain mielikuvitus on rajana! Perisuomalainen superfood sopii tarjottavaksi esimerkiksi aasialaisen keittiön aromeilla höystettynä. Tässä reseptissä kotimaiselle silakalle antaa makua mm. kookoskerma, inkivääri, thai basilika ja garam masala -mauste.

Ainekset

750 g Hätälän silakkafileitä
2 rkl hienonnettua thai-basilikaa
suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
1 rkl seesaminsiemeniä
Kastike:
1 sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
1 rkl oliiviöljyä
1 tl garam masalaa
1 tl currya
1 tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa
1/2 tl kuivattua chilirouhetta
suolaa oman maun mukaan
1 limetin lehti
1 rkl hienonnettua thai-basilikaa
2 rkl tomaattipyreetä
400 g tomaattimurskaa
2 ½ dl kookoskermaa
1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1/2 sitruunan mehu

Valmistus

Valmista kastike: Mittaa kuivat mausteet kulhoon. Hienonna basilika.  Kuori ja raasta inkivääri.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna kattila, lisää oliiviöljy ja kuullota sipuli. Lisää joukkoon mausteet, tomaattipyree, tomaattimurska, basilika ja kookoskerma. Hauduta kastiketta keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää lopuksi inkivääri ja sitruunan mehu.

Hienonna basilika. Levitä silakkafileet leivinpaperin päälle ja mausta suolalla ja pippurilla.
Ripottele basilikasilppu fileiden päälle. Kääri fileet rullalle ja asettele rullat vierekkäin uunivuokaan. Kaada kastike uunivuokaan silakkarullien päälle. Kypsennä 200 °C uunissa noin 25 minuuttia.