Haukisipsit
Ainekset
1 kg Hätälän haukifileitä
1 dl ruisjauhoja
½ tl suolaa
1 rkl tilliä hienonnettuna
1 tl paprikajauhetta
2 rkl voita
2 rkl öljyä
Valmistus
Poista haukifileestä ruodot Hätälän ohjeen mukaan ja leikkaa hyvin ohuita viipaleita. Valmista laakeaan astiaan leivitysseos sekoittamalla jauhot ja mausteet tasaiseksi. Paneroi haukiviipaleet mauste-jauhoseoksessa ravistele ylimääräinen jauho pois. Paista koekappale ja lisää seokseen tarvittaessa lisää mausteita. Paista haukisipsit kovalla lämmöllä runsaassa voin ja öljyn sekoituksessa. Paistoaika on vain muutama kymmenen sekuntia per puoli.
Nosta valmiit haukisipsit talouspaperin päälle, jolloin paperi imee niistä liiat rasvat pois.