Haukisipsit

Haukisipsit ovat herkullista naposteltavaa ja dipattavaa. Valmista paneroidut haukisipsit helposti Hätälän reseptillä ja tarjoa kermaviili-
tai majoneesidippikastikkeen kera. Voit lisätä mausteita jauhoseokseen makusi mukaan esimerkiksi valkosipulia, chiliä, paprikaa jne.

Ainekset

1 kg Hätälän haukifileitä

1 dl ruisjauhoja

½ tl suolaa

1 rkl tilliä hienonnettuna

1 tl paprikajauhetta

2 rkl voita

2 rkl öljyä

Valmistus

Poista haukifileestä ruodot Hätälän oppaan mukaan ja leikkaa hyvin ohuita viipaleita. Valmista laakeaan astiaan leivitysseos sekoittamalla jauhot ja mausteet tasaiseksi. Paneroi haukiviipaleet mauste-jauhoseoksessa ravistele ylimääräinen jauho pois. Paista koekappale ja lisää seokseen tarvittaessa lisää mausteita. Paista haukisipsit kovalla lämmöllä runsaassa voin ja öljyn sekoituksessa. Paistoaika on vain muutama kymmenen sekuntia per puoli.

Nosta valmiit haukisipsit talouspaperin päälle, jolloin paperi imee niistä liiat rasvat pois.

Katso video

Hätälän parhaat kalareseptit: Haukisipsit