Kurpitsa-savulohi­salaatti

Ainekset

300 g myskikurpitsaa kuutioituna
2 kpl punasipulia lohkoina
3 rkl ruokaöljyä
suolaa ja mustapippuria
1 pss rucolaa
250 g Hätälän savu- tai loimulohta
100 g sokerihernettä
1 kpl keltainen paprika
3 rkl pinjan siemeniä
Vinegretti:
3 rkl limen mehua
1 rkl vaaleaa balsamico etikkaa
1 dl oliiviöljyä
1 tl sokeria
suolaa

Valmistus

Valmista kastike sekoittamalla ainekset keskenään. Vinegrettiä voi valmistaa isomman erän kerralla ja säilyttää sitä pullossa, josta sitä on helppo annostella salaatteihin.
Sekoita sipulilohkot ja kuutioitu kurpitsa ja sekoita yhdessä suola, pippurin ja öljyn kanssa. Kypsennä uunivuoassa, uunissa 250 astetta 20-30 minuuttia kunnes juurekset ovat kypsiä. Anna juuresten jäähtyä. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Suikaloi sokeriherne ja paprika sekä paloittele lohi.
Kokoa salaatti asettamalla ensin rucola laakean vadin pohjalle, jonka jälkeen paahdetut juurekset sekä sokeriherne ja paprika. Lisää lopuksi lohi ja ripottele pullosta hieman limekastiketta. Tarjoile loppu kastike erikseen.