Loimulohi tillipesto-perunasalaatilla | Reseptit | Hätälä Oy

Loimulohi peruna­salaatilla

Loimulohi perunasalaatilla on ruokaisa herkku vaikkapa kesäiltaan. Tillipesto viimeitelee makuelämyksen. Katso helppo resepti ja nauti!

Ainekset

Tillipesto
1 ruukku tilliä
½ dl pinjansiementä
3 rkl parmesanjuustoa raasteena
2 dl oliiviöljyä
½ valkosipulin kynsi

Salaatti
n. 600 g kiinteää perunaa
1 kpl punasipulia
2-3 rkl kaprista
600 g loimulohta
Suolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistus

Keitä perunat kypsäksi kuorineen ja anna jäähtyä. Tämä on hyvä tehdä jo valmistusta edeltävänä päivänä. Kuori perunat ja lisää joukkoon hienonnettu punasipuli ja kapris. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Valmista seuraavaksi pesto. Paahda aluksi pinjan siemenet kuivalla pannulla ja annan siementen jäähtyä hetki. Lisää peston kuivat aineet tehosekoittimeen. Lisää joukkoon öljy ohuena nauhana koneen käydessä täysillä.

Sekoita pesto salaattiin ja annostele lautaselle. Leikkaa loimulohesta annospaloja ja asettele se salaatin päälle.