Maukas lohipiirakka Hätälän savulohesta tai loimulohesta | Kalaresepti | Hätälä

Maukas lohipiirakka savulohesta tai loimulohesta

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (82)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Mehukas lohipiirakka valloittaa koko perheen makunystyrät – parempi siis valmistaa reilu pellillinen kerralla! Lohipiirakka on monipuolinen herkku: sitä voi nauttia lämpimänä tai kylmänä, lounaana, välipalana tai viikonlopun iltaherkkuna. Herkullinen täyte valmistuu Hätälän loimulohesta tai lämminsavulohesta. Kokeile ruokabloggaaja Peggy Thomasin Hätälälle laatimaa reseptiä!

Ainekset

Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
4 dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
200 g voita
1 tl sitruunan raastetta (luomu)
tilkka kylmää vettä

Täyte:
600 g Hätälän Loimulohifileetä tai Savulohifileetä
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
100 g kirsikkatomaatteja
2 rkl hienonnettua basilikaa
100 g  juustoraastetta
4 kananmunaa
200 g creme fraichea
2 dl maitoa
muutama rouhaisu mustapippuria myllystä

Valmistus

Sekoita jauhot ja suola kulhossa.  Paloittele voi kuutioiksi ja lisää jauhoseoksen joukkoon. Nypi voi ja jauhoseos murumaiseksi. Huuhtele sitruuna ja raasta kuori sekaan.

Lisää tilkka kylmää vettä ja sekoita taikina. Kiedo tuorekelmu taikinan päälle ja nosta noin puoleksi tunniksi jääkaappiin tekeytymään.

Kuumenna uuni 225 ºC asteeseen. Painele taikina käsin piirakkavuokaan (30 cm x 39 cm). Tee haarukalla reikiä. Esipaista piirakka uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele ja halkaise tomaatit. Hienonna yrtit. Sekoita kananmunat, creme fraiche ja maito keskenään.

Nosta vuoka pois uunista ja murenna lohi vuoan pohjalle. Ripottele sipulit, basilika, juustoraaste, mustapippuri ja nesteseos lohen päälle. Nosta vuoka uunin keskitasolle noin 20 minuutiksi. Jäähdytä hieman ja nauti!

Tiesitkö

Lohipiirakka saa makua itse tehdystä rukiisesta piirakkapohjasta, mutta kiireessä kaupan valmis piirakkataikinakin käy.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *