Kalakeitto: Dekonstruoitu kermainen lohikeitto | Kalareseptit | Hätälä

Dekonstruoitu kermainen lohikeitto

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Dekonstruoidussa lohikeitossa ainekset kokataan erikseen ja kootaan upeaksi annokseksi esimerkiksi viikonlopun ruokapöytään. Tämä on kalakeitto aivan uudella tavalla – kokeile herkullista reseptiä kuin suoraan huippuravintolan ruokalistalta! Voit käyttää kalakeittoon Hätälän lohta tai kirjolohta.

Ainekset

400 g Hätälän lohifileetä tai kirjolohifileetä
10 % suolaliemi (9 dl vettä, 100 g merisuolaa. Kiehauta ja jäähdytä.)
1 kpl keltasipulia
2 isoa porkkanaa
8-10 dl kalalientä
6 maustepippuria
1-2 laakerinlehteä
3 dl maitoa
3 dl kuohukermaa (Voit käyttää myös perunoista yli jäävää kermaa. Huomioi kuitenkin suola.)
Voita
Suolaa ja mustapippuria myllystä
Tuoretta tilliä

Perunalehikäinen

600 g isokokoisia perunoita
1 dl kuohukermaa
1 tl suolaa
Jauhettua mustapippuria
Voita

Valmistus

Valmista ensin perunalehikäinen eli perunapavé:

Voitele kapea (terriini)muotti voilla. Aseta leivinpaperi siististi vuoan sisään, niin että paperin reunat jäävät hieman reunan ulkopuolelle.

Sekoita kerma, suola ja pippuri kulhossa. Kuori ja kanttaa perunat tasakokoisiksi. Siivuta perunat tasapaksuiksi ohuiksi viipaleiksi suoraan kermaseokseen. Pyörittele viipaleet kauttaaltaan kermassa.

Nostele viipaleet yksitellen vuokaan, ja kokoa kerroksittain vuoka lähes täyteen. Peitä leivinpaperin reunoilla ja laita vielä folio päälle.

Paista 180-asteisessa uunissa kunnes peruna on kypsää, n. 30–45 min. Anna jäähtyä hieman ja laita kevyen painon alle kylmään.

Irrota peruna lastan avulla varovasti. Paloittele ja lämmitä myöhemmin uunissa tai pannussa.

Lohi:

Leikkaa lohi 3 cm x 3 cm kuutioiksi ja suolaa kuutioita 20 minuuttia suolaliemessä.

Liemi:

Hienonna sipuli ja leikkaa porkkana haluamaasi muotoon. Kuullota sipuli voissa, lisää loppuvaiheessa porkkanat. Kaada päälle liemi, lisää maustepippurit ja laakerinlehti. Keitä, kunnes porkkanat ovat lähes kypsiä, ja poista ne liemestä. Lisää liemeen maito ja kerma. Keitä, kunnes liemi sakenee hieman. Mausta liemi. Lisää leikattu tilli ja hieman voita liemeen juuri ennen tarjoilua.

Kokoa annokset:

1. Leikkaa peruna haluamaasi muotoon ja lämmitä uunissa.
2. Ota kalat liemestä ja lämmitä ne, esim. höyryttämällä 3–5 minuuttia.
3. Kuumenna liemi ja lisää tilli. Laita liemi tarjoilukannuun.
4. Nosta lautaselle perunaa, kalaa ja porkkanaa.
5. Kaada kuuma liemi lautasille pöydässä.
6. Nauti hyvän ruisleivän ja voin kanssa.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *