Mausteiset marinoidut joulusilakat | Reseptit | Hätälä Oy

Mausteiset joulusilakat

Mausteiset joulusilakat ovat joulupöydän perinteinen kalaherkku. Tämän modernin version marinadi on tulvillaan jouluisia makuja, kuten kanelia, neilikkaa ja granaattiomenaa. Maistuu erityisen hyvältä saaristolaisleivän tai keitetyn perunan kera!

Ainekset

500 g Hätälän silakkafileitä
3 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
1 tl suolaa
Maustemarinadi:
2 1/2 dl vettä
1 dl omenasiiderietikkaa
1 1/2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl kokonaista maustepippuria
2 kokonaista neilikkaa
2 laakerinlehteä
1 kanelitanko
1 punasipuli
1 rkl granaattiomenan siemeniä

Valmistus

1. Sekoita vesi, etikka ja suola keskenään.
2. Lisää silakkafileet liemen joukkoon ja anna maustua noin 4 tuntia.
3. Valuta silakoista liemi hyvin pois siivilää apuna käyttäen.
4. Siirrä silakat puhtaaseen lasipurkkiin ja halutessasi kääri fileet rullalle.
5. Valmista maustemarinadi mittaamalla vesi, etikka ja kaikki mausteet kattilaan. Kiehauta seos nopeasti ja nosta sivuun jäähtymään.
6. Kuori ja viipaloi sipuli. Lisää silakoiden kanssa lasipurkkiin sipulit ja granaattiomenan siemenet.
7. Kaada maustemarinadi purkkiin ja sulje kannella. Nosta jääkaappiin maustumaan 1–2 vuorokaudeksi.