Muikkukukko calzone-tyyliin | Reseptit | Hätälä Oy

Muikkukukko calzone-tyyliin

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Perinteisen Muikkukukon voi valmistaa myös calzone-tyyliin. Kokeile, miten muikut taipuvat uudella tavalla laitettuna. Katso herkullinen resepti kotimaisille muikuille!

Ainekset

 

  • 4½ dl Jauhoja
  • 25 g Hiivaa
  • 2 rkl Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • 1½ dl Kädenlämpöistä vettä
  • 1 rkl Oliiviöljyä
  • ½ kpl Sipulia
  • 3 kpl Valkosipulin kynttä
  • Tuoretta timjamia
  • 3 dl Tomaattimurskaa
  • 1 dl vettä
  • Kokonaista puhkottua muikkua
  • Suolaa maustamiseen
  • 150g Herkkusieniä
  • 80 g Pekonia
  • 50 g Purjosipuli

Valmistus

Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola ja lopuksi muut aineet. Kääntele taikinaa reunojensa päälle ristiin. Tunnet kuinka taikina kiinteytyy ja sitkostuu. Anna kohota huoneen lämmössä noin 30 min.

Valmista tomaattikastike sillä aikaa kuullottamalla sipuli, valkosipulihake ja timjami tilakassa oliiviöljyä. Lisää tomaattimurska ja vesi. Hauduta noin 20 minuuttia.

Paista suikaloitu pekoni kuumalla pannulla rapeaksi tilkassa öljyä ja lisää suikaloidut purjosipuli ja sienet. Kuullota hetki, kunnes purjo on kypsää.

Kauli pitsataikina ympyrän muotoiseksi, levitä tomaattikastike, sipuli-pekoni seos ja suolalla maustetut muikut ympyrän muotoiselle alueelle, joka peittää noin puolet pohjasta. Kostuta reunat vedellä ja nosta ne vastakkain veneen muotoiseksi sekä taita reunat kaksinkerroin.

Paista uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Katso video

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *