Savulohi-kurpitsa­sosekeitto

Ainekset

1 rasia Hätälän savulohta 250 g
1 kpl sipulia
2 kpl jauhoista perunaa, esim. rosamundaa
2 kynttä valkosipulia
150 g kurpitsaa, esim. myski- eli talvikurpitsa
2 rkl öljyä
0,5 l vettä
3 rkl maustamatonta sulatejuustoa
1 tl suolaa

Valmistus

Kuori ja paloittele reiluiksi paloiksi valkosipuli, sipuli, peruna ja kurpitsa. Kuullota kattilassa kasvikset öljyn kera. Lisää vesi, ¾ osaa lohesta ja suola. Laita myös lohen nahka kattilaan kiehumaan ja antamaan makua. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ovat reilusti kypsiä.
Poista nahka ja soseuta sauvasekoittimella ja lisää lopuksi sulatejuusto. Nosta keitto lautaselle ja aseta pala savulohta ja nokare sulatejuustoa viimeistelemään keitto.

Katso video

Hätälän parhaat kalareseptit: Savulohi-kurpitsasosekeitto