Suomen Bocuse d'Or -joukkue Budapestin osakilpailussa | uutisen pääkuva | Hätälä

Suomen Bocuse d’Or -joukkue saavutti finaalipaikan

Bocuse d’Orin Euroopan 2022 osakilpailut käytiin  23.–24.3. Budapestissa. Kilpailun kärkeen nousi Tanska. Toiseksi tuli isäntämaa Unkari ja kolmanneksi Norja. Suomi tuli kuudenneksi.

Bocuse d’Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu, jonka Euroopan osakilpailuun osallistui 17 maata. Näistä 10 parasta selvitti tiensä finaaliin. Suomen edustaja Johan Kurkela ja assistentti Aino Kasanen sijoittuivat kuudenneksi ja jatkavat matkaansa finaaliin. Voiton vei Tanska, toiseksi tuli kilpailujen isäntämaa Unkari ja kolmanneksi Norja.

– Meillä oli tänään keittiössä tosi hauskaa! Sijoitustamme lukuun ottamatta olemme tosi tyytyväisiä suoritukseen. Emme saaneet kertaakaan kansainväliseltä kilpailuorganisaatiolta harjoituksiimme oikeanlaista unkarilaista lihaa, ja teimme suorituksen siitä nyt ensimmäistä kertaa, mikä voi kilpailuissa olla pieni riski. Siitä huolimatta ensimmäisten viiden minuutin jälkeen työskentely lähti tulemaan lihasmuistista ja sen jälkeen vain nautimme kisasta, kertaa Kurkela. – Kohti Lyonin loppukilpailua – treenaamme sinne tämän voimalla yhä kovemmin!

 

Bocuse d'Or Team Finland tarjoiluvati 2022 | Uutisen sisältökuva | Hätälä

”Suomen vati häikäisi”

Kilpailuissa valmistettiin lautasannos unkarilaisesta perunasta. Suomen annoksessa maistui karamellisoitu juusto, paistinperuna, tilli ja savustettu hapankerma. Tarjoiluvadilla esitellyn kilpailuruoan pakollinen raaka-aine oli unkarilainen metsäkauris, ankanmaksa, unkarilainen raejuusto ja hapankerma. Kauris muuntui Kurkelan käsittelyssä riistakäristykseksi ja ankanmaksalla täytetyksi palvatuksi satulaksi. Sen kanssa joukkue tarjosi muun muassa punajuuresta käsin muotoiltuja, marjoilla maustettuja ruusuja.

17 hengen tuomaristo arvioi annoksia maun, ulkonäön, pääraaka-aineiden käytön sekä omaperäisyyden perusteella. Lisäksi keittiötyöskentelyä arvioi erillinen tuomaristo.

– Suomen peruna-annos oli tyylikäs ja vati häikäisevä. Keittiötyöskentely oli moitteetonta ja heidän toiminnastaan näki, että kisaaminen oli hauskaa. Itse suoritus näytti ja maistui samalta kuin harjoituksissa eli todella hyvältä, kommentoi peruna-annokset maistellut Eero Vottonen.

Suomen Bocuse d'Or -joukkueen kannustusta Budapestin osakilpailussa | Uutisen sisältökuva | Hätälä

Yhteistyökumppanit kannustamassa

Myös Hätälän väkeä oli kannustamassa Suomen joukkuetta Budapestissa osana 50-päistä kannattajajoukko, joka koostui Bocuse d’Or Academy Finland ry:n yhteistyökumppaneista, ravintola-alan ammattilaisista ja joukkueen läheisistä. Hätälä kuuluu kumppanuusverkostoon, joka tukee Suomen joukkueen kisamatkaa.

– Oli hienoa, että joukkuetta oli kannattamassa suuri ja kovaääninen joukko. Heidät todella kuuli myös lavalle ja kannustushuudot nostattivat tunnelmaa kisakeittiössäkin, Vottonen sanoo.

Hätälän väki onnittelee ja jatkaa Suomen joukkueen tukemista matkalla Lyoniin!

 

Lue lisää kilpailuannoksista

Lue lisää vadista ja ilmeestä