Silakkapihvit Välimeren tyyliin
Ainekset
250 g Hätälän silakkafileitä (= 5–6 pihviä)
suolaa
jauhettua mustapippuria
(1 vatkattu kananmuna ja korppujauhoja)
rypsiöljy-voiseosta paistamiseen
Täyte:
3 rkl oliiviöljyä
1 salottisipuli hienonnettuna
100 g pinaattia
20 basilikan lehteä, hienonnettuna suikaleiksi
aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja (2–3 kpl / pihvi), suikaloituna
valkosipulia maun mukaan
½ sitruunan kuoriraaste
3 rkl hienoksi raastettua parmesaanijuustoa
suolaa tarvittaessa
Lisäksi:
tomaattisalaattia tai rucolaa ja sitruunalohkoja
Valmistus
Valmista ensin täyte: Kuumenna öljy kattilassa tai paistinpannussa. Kuullota sipuli pehmeäksi ruskistamatta sitä. Lisää pinaatti ja kypsennä, kunnes se menee kasaan. Kumoa seos talouspaperin päälle ja jäähdytä. Mausta ja sekoita kaikki täytteen ainekset sekaisin.
Levitä silakkafileet nahkapuoli alaspäin leivinpaperin päälle. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
Annostele täyte joka toisen fileen päälle ja käännä täytteettömät fileet päälle, nahkapuoli ylöspäin. Paina kevyesti pihviksi. Halutessasi voit kastaa pihvit ennen paistamista ensin kananmunaan ja sitten korppujauhoon.
Paista silakkapihvit kauniin ruskeiksi molemmin puolin ja tarjoa esimerkiksi hyvän salaatin kanssa.