Lohikääretorttu

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (8)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Oletko koskaan maistanut suolaista kääretorttua? Nyt olisi siihen tilaisuus, sillä tässä kekseliäässä reseptissä torttuun kääräistään Hätälän laadukasta kylmäsavu- ja savulohta. Lohikääretorttu valmistetaan voileipäkakun tapaan leipäviipaleista ja rullataan kääretotun keinoin pyöreään muotoonsa. Kokeile ja ylläty! Reseptin on Hätälälle laatinut Peggyn pieni punainen keittiö -blogin Peggy Thomas.

Ainekset

Täyte
100 g Hätälän kylmäsavulohisiivuja
250 g Hätälän savulohifileepala
12 viipaletta esim. monivilja- tai ruispaahtoleipää
1 rkl tuoretta hienonnettua tilliä
1 rkl tuoretta hienonnettua ruohosipulia
200 g tuorejuustoa
60 g smetanaa
1 rkl sinappia
1 tl mustapippuria

Kostutus
1/2 dl kalalientä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrute
200 g tuorejuustoa
60 g smetanaa
1/2 sitruunan raaste (luomu-sitruuna)

Koristeeksi
100 g Hätälän Kylmäsavulohisiivuja
syötäviä kukkia
viipaloitua sitruunaa
herneenversoja

Valmistus

Kuutioi kylmäsavulohisiivut. Poista savulohesta nahka ja hienonna pala haarukalla pienemmäksi.

Hienonna yrtit ja sekoita kaikki muut raaka-aineet keskenään leipää lukuunottamatta. Nosta seos jääkaappiin.

Leikkaa viipaleista reunat pois. Suojaa alusta leivinpaperilla ja asettele viipaleet siihen hieman limittäin. Painele leipiä ensin käsin ja kaulitse lopuksi viipaleet ohueksi levyksi. 

Sekoita kalaliemi ja sitruunanmehu. Kostuta levy kalaliemellä. 

Levitä täyte pohjan päälle ja kääri rullalle, leivinpaperia apuna käyttäen. Nosta hetkeksi viileään.

Huuhtele, kuivaa ja raasta sitruuna. Sekoita kaikki kuorrutteen raaka-aineet keskenään. Sivele kuorrute kääretortun päälle esim. veistä apuna käyttäen. Koristele mielesi mukaan.

Säilytä viileässä ennen tarjoilua.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *