Soija-inkiväärimarinoitua lohta wasabikastikkeella
Ainekset
300 g Hätälän lohifileetä tai kirjolohifileetä
2 rkl oliiviöljyä
½ kpl keskikokoista sipulia
4 kpl Valkosipulin kynttä
2 kpl Laakerinlehteä
20 g inkivääriä
2 dl punaviiniä
½ dl punaviinietikkaa
½ dl soijakastiketta (makea)
1 tl korianteritahnaa
2 dl öljyä
20 kpl kokonaista mustapippuria
Timjamia
1/4 tl wasabitahnaa
50 g soijakastiketta
Valmistus
Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja kuullota sipulit ja inkivääri reilun kokoisina paloina. Lisää nesteet ja loput aineet. Hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
Jäähdytä liemi. Lisää öljy. Makuaineet, kuten pippurit ja yrtit voidaan laittaa makupussiin, näin ne eivät tartu kalan pintaan marinoinnissa ja ovat helpompi poistaa.
Poista lohesta nahka ja leikkaa siitä tasapaksuja, kuution muotoisia (noin 3 x 3 cm) tankoja ja paista kuumalla, kuivalla pannulla niihin ns. väri pintaan. Ei siis ole tarkoitus kypsentää kalaa kokonaan vaan ainoastaan ottaa väriä. Mitä enemmän kala kypsyy, sitä vaikeampaa on kalan käsittely niin, että kala pysyy ehyenä.
Aseta kalatangot väljästi astiaan ja kaada päälle jäähtynyt marinadi. Käännä paloja pariin kertaan marinoitumisen aikana. Marinoitumisaika on vähintään vuorokausi.
Sekoita wasabitahna ja soijakastike dipiksi.
Nosta lohitangot varovasti marinadista ja kuivaa ne talouspaperilla. Marinadi on nyt tehnyt tehtävänsä.
Kieritä tangot seesaminsiemenissä, leikkaa kala sopiviksi paloiksi ja tarjoile dipin kanssa.