Lipeäkalasuflé
Ainekset
3 dl kypsää, perattua Hätälän lipeäkalaa
3 kpl kananmunaa
3 dl vispikermaa
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
suolaa, vastajauhettua pippuria
Valmistus
Valmista ensin lipeäkala uunissa. ( Lipeäkalan valmistus ). Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja kerma ja sekoita tasaiseksi. Keitä miedolla lämmöllä 5 min. koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen jäähtyä ja lisää keltuaiset yksi kerrallaan. Sekoita 5 min. ja lisää kala hienonnettuna. Mausta suolalla ja pippurilla.
Voitele ja jauhota korkeareunainen vuoka. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää ne varovasti seokseen. Kaada seos vuokaan ja paista kohokas 200 - 225 -asteisessa uunissa reilut 40 min.
Tarjoile kohokas heti keitettyjen perunoiden, voisulan ja salaatin kanssa.
Reseptejä saa laittaa. Vinkkejä ym. Kiitos👍👌💒
Resepti on oikein hyvä, lopputulos näytti ja maistui hyvältä. Tähtiä piti antaa reilusti enemmän kuin yks, valmistus oli helppo ja paistoaika kohdallaan, tähtien antaminen oli ainoa vaikeus