Kalamureke kylmäsavulohesta ja hauesta | Kalareseptit | Hätälä

Hauki-kylmäsavulohi­mureke, munakastiketta

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (6)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Herkullinen kalamureke, jossa kotimainen hauki saa lisämakua kylmäsavulohesta. Hauki-kylmäsavulohimureke toimii parhaiten kananmunakastikkeen kera.

Ainekset

500 g Hätälän haukifileetä
5 dl kermaa
2 kpl kananmunan keltuaista
Suolaa ja pippuria maustamiseen
100 g Hätälän kylmäsavulohta oikein pieninä kuutioina (brunoise)
(Leikattua kevätsipulia)

Kastike:
40 g voita
1 pieni sipuli
30 g vehnäjauhoja
3–4 dl kulutusmaitoa, lämmintä
2 dl kermaa
3 rkl leikattua ruohosipulia (tuoretta)
Suolaa, pippuria ja aavistus jauhettua muskottipähkinää maustamiseen
2–3 kpl keitettyjä kananmunia, hienonnettuna

Valmistus

Paloittele haukifilee ja mausta se ripauksella suolaa. Anna tekeytyä jääkaapissa 30 minuuttia.
Soseuta kala ja keltuaiset. Lisää kerma ohuena nauhana koneen pyöriessä. Mausta seos. Ota massa pois koneesta ja lisää kylmäsavulohi. Valmista massasta koepala ja kypsennä se, maista.

Voitele sopiva (leipä)vuoka voilla ja annostele massa siihen. Peitä foliolla ja kypsennä uunissa 120 C, kunnes sisälämpö on 65 - 70 C. Anna vuoan levätä 15 minuuttia ja viipaloi tarjolle. Tarjoa kananmunakastikkeen kanssa.

Kastike:
Aloita kastikkeen tekeminen kuullottamalla pilkottu sipuli voissa. Lisää jauhot, sekoita. Lisää joukkoon maito ja sekoita sileäksi.

Lisää kerma ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna hautua kypsäksi. Mausta kastike. Lisää kananmuna ja ruohosipuli juuri ennen tarjoilua.

Tiesitkö

Tarjoile hauki-kylmäsavulohimurekkeen lisäkkeenä esimerkiksi keitettyjä perunoita ja kasviksia.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *