Grillatut kesäkurpitsat kala-kasvistäytteellä
Ainekset
Kalaa makusi mukaan, esimerkiksi Hätälän savusiikaa, loimulohta tai lohisuikaleita
Kesäkurpitsaa
Salottisipulia hienonnettuna
Valkosipulia hienonnettuna
Oliiviöljyä
Punaista paprikaa pieninä kuutioina
Tomaattimurskaa
Suolaa, pippuria
Tuoretta basilikaa suikaleina
Kypsää tai raakaa kalaa
Parmesan-juustoa
Valmistus
Leikkaa kesäkurpitsat noin 4–5 cm pätkiksi. Koverra esim. pienellä lusikalla sisus pois niin, että toinen pää jää umpinaiseksi pohjaksi. Voitele palat öljyllä, mausta suolalla ja paahda grillissä, kunnes malto hieman pehmenee. Jäähdytä.
Kuullota sipuli ja paprika öljyssä kattilassa. Lisää valkosipuli, pilkottu kesäkurpitsan sisus ja tomaattimurska. Hauduta, kunnes vesi on haihtunut ja seos on kuivahkoa. Lisää kala ja hauduta hetki. Mausta suolalla, pippurilla ja basilikalla.
Jäähdytä hieman. Annostele täyte kesäkurpitsakuppien sisään. Viimeistele täytetyt kesäkurpitsat grillissä, kunnes ne ovat kuumia. Nosta lautasille, valuta pinnalle hieman hyvää oliiviöljyä ja raasta pinnalle vielä Parmesan-juustoa. Tarjoa hyvän salaatin, grillatun leivän ja hummustahnan kanssa.