Isoäidin silakkarullat
Ainekset
500 g Hätälän silakkafileitä
3 kpl salottisipulia
1 rasia Järvikylän Kalamix
4 kpl maustepippuria
1 kpl laakerinlehti
2 dl väkiviinaetikkaa
2 dl sokeria
3 dl vettä
2 tl suolaa
Valmistus
Huuhdo silakkafileet kylmän veden alla ja leikkaa saksilla selkäevä pois. Levitä silakkafileet leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin.
Hienonna salottisipuli ja Jävikylän Kalamix-yrtit veitsellä hienoksi ja ripottele fileiden päälle. Kääri fileet rullalle ja kiinnitä hammastikulla. Lado silakkarullat päällekkäin kannelliseen lasipurkkiin. Lisää purkkiin maustepippurit ja laakerinlehti.
Kiehauta kattilassa väkiviina, sokeri, vesi ja suola. Kaada kiehahtanut liemi purkkiin ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sulje purkin kansi ja säilö jääkaappiin. Tarjoile esimerkiksi keitettyjen perunoiden kera.
Hei!
Näenkö oikein, kaksi desiä sokeria kolmeen desiin vettä, siitä tulee aika makea liemi.
Maku varmaankaan vastaa sitä millaisiksi on silakkarullat kuvitellut.
Hei, kiitos viestistäsi! Silakoiden marinadille yleinen kaava on 1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä. Makeus on toki makuasia, ja tuota ainesten suhdetta voi muuttaa omaan makuun sopivammaksi.
Säilyykö kauan jääkaapissa? Milloin kannattaa tehdä jouluksi? Mainion jouluinen resepti muutoin!
Hei, kiitos viestistäsi! Silakoiden kannattaa antaa marinoitua vähintään vuorokauden ajan ja ne säilyvät 0–3 asteen lämpötilassa noin viikon.