Isoäidin silakkarulla, reseptikuva, Hätälä

Isoäidin silakkarullat

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (6)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Marinoidut silakat kuuluvat itseoikeutetusti joulun kalapöytään, mutta maistuvat toki muillakin aterioilla. Ihastuttavan perinteisen reseptin kotimaisille silakoille on laatinut Suomen Bocuse d'Or 2022–2023 edustaja Johan Kurkela. Resepti on toteutettu yhteistyössä Fredmanin ja Järvikylän kanssa, jotka Hätälän tavoin kuuluvat Suomen Bocuse d’Or -joukkuetta tukevaan kumppaniverkostoon. Katso resepti ja kokeile silakkarullia isoäidin tapaan!

Ainekset

500 g Hätälän silakkafileitä
3 kpl salottisipulia
1 rasia Järvikylän Kalamix
4 kpl maustepippuria
1 kpl laakerinlehti
2 dl väkiviinaetikkaa
2 dl sokeria
3 dl vettä
2 tl suolaa

Valmistus

Huuhdo silakkafileet kylmän veden alla ja leikkaa saksilla selkäevä pois. Levitä silakkafileet leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin.

Hienonna salottisipuli ja Jävikylän Kalamix-yrtit veitsellä hienoksi ja ripottele fileiden päälle. Kääri fileet rullalle ja kiinnitä hammastikulla. Lado silakkarullat päällekkäin kannelliseen lasipurkkiin. Lisää purkkiin maustepippurit ja laakerinlehti.

Kiehauta kattilassa väkiviina, sokeri, vesi ja suola. Kaada kiehahtanut liemi purkkiin ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sulje purkin kansi ja säilö jääkaappiin. Tarjoile esimerkiksi keitettyjen perunoiden kera.

Kommentit

  1. Matias Nyström
    18.12.2024 klo 18:29

    Hei!
    Näenkö oikein, kaksi desiä sokeria kolmeen desiin vettä, siitä tulee aika makea liemi.
    Maku varmaankaan vastaa sitä millaisiksi on silakkarullat kuvitellut.

    • Hätälä
      19.12.2024 klo 15:00

      Hei, kiitos viestistäsi! Silakoiden marinadille yleinen kaava on 1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä. Makeus on toki makuasia, ja tuota ainesten suhdetta voi muuttaa omaan makuun sopivammaksi.

  2. Pauli
    19.12.2024 klo 17:53

    Säilyykö kauan jääkaapissa? Milloin kannattaa tehdä jouluksi? Mainion jouluinen resepti muutoin!

    • Hätälä
      20.12.2024 klo 14:51

      Hei, kiitos viestistäsi! Silakoiden kannattaa antaa marinoitua vähintään vuorokauden ajan ja ne säilyvät 0–3 asteen lämpötilassa noin viikon.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *