Lohitartar
Ainekset
150 g Hätälän erittäin tuoretta lohifileetä nahattomana
20 g hienoksi leikattua salottisipulia
1 rkl hyvälaatuista oliiviöljyä
Muutama tippa sitruunamenua
Hieman sitruunan kuorta hienona raasteena
Suolaa ja mustapippuria myllystä
Avokadotartar:
1 syöntikypsä avokado
1 rkl hyvälaatuista oliiviöljyä
Limen tai sitruunan mehua
Suolaa ja mustapippuria myllystä
(Pari tippaa Tabascoa)
Lisäksi:
Mangososetta, joka on maustettu aavistuksella suolaa, sokeria, Tabascoa ja sitruunan tai limen mehua
Koristeeksi:
Viinisuolaheinää ja tuoretta tilliä
Valmistus
Leikkaa lohi veitsellä oikein pieniksi kuutioiksi. Mausta ja laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
Leikkaa avokado halki, poista kivi ja irrota malto lusikalla kuoresta. Leikkaa malto heti veitsellä tartariksi ja mausta.
Asettele viinisuolaheinä lautasille. Laita lehtien päälle avokadotartar ja pinnalle lohitartar. Pirskottele mangokastiketta lautasille ja koristele annokset.
Kuvassa lohitartarin päällä on Yuzy-kaviaaria.
Mitä ja miten: yuzu kaviar ?
Hei, yuzu-kaviaari on hedelmämehusta tehtyä ”kaviaaria”, joita käytetään erityisesti molekyyligastronomiassa. Youtubesta löytyy helppoja ohjeita kaviaarin valmistamiseen kotona hakusanalla fruit caviar, ja sitä voi myös ostaa valmiina eri verkkokaupoista. Lohitartarin voi hyvin tehdä myös ilman kaviaarikoristetta.