Wasabi-kuha
Tässäpä erinomainen kalaherkku niin arkeen kuin viikonloppuun: uunikuha, jossa on mukavan mausteista potkua. Hätälän ruodottomat kotimaiset kuhafileet saavat seurakseen uunivuokaan mm. wasabia, soijakastiketta ja crème fraîchea. Niistä syntyy uunissa maukas liemi kuhafileiden lisukkeille, kuten perunalle tai riisille. Wasabin määrä on mitoitettu juuri sopivaksi niin, ettei kalan oma maku katoa mausteiden alle. Wasabi-kuha on erittäin helppo tehdä, ja ruoka on valmista vain puolessa tunnissa. Reseptin Hätälälle on suunnitellut Peggy Thomas
Ainekset
500 g Hätälän kuhafileetä
20 g voita sulatettuna
1 tl suolaa
2 tl wasabia
1 rkl soijakastiketta
150 g creme fraichea
2 rkl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 rkl seesaminsiemeniä
1 lime
Valmistus
Kuumenna uuni 175 °C:een. Poista kuhafileistä ruodot tarvittaessa.
Asettele fileet uunivuokaan. Sivele päälle voisulaa ja mausta suolalla.
Sekoita wasabi, soijakastike, creme fraiche, ruohosipuli ja raastettu inkivääri keskenään.
Kaada seos tasaisesti vuokaan ja nosta uunin keskitasolle noin 20 minuutiksi.
Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja hienonnettu ruohosipuli. Tarjoile limeviipaleiden kera.
Tiesitkö
Kuhareseptejä voi soveltaa myös muille vaalealihaisille kaloille, kuten siialle ja ahvenelle, ja päinvastoin.