Kalastaja Jukka Sirkkala | Kalastajalle kiitos | Hätälä

Hätälä tarjosi hotellialan huipuille Euroopan pohjoisinta kuhaa

Hätälä oli mukana yhteistyökumppanina World Luxury Hotel Awards -palkintogaalassa 12.10.2019 Rovaniemellä. Tapahtuma oli erinomainen tilaisuus esitellä kansainvälisille vieraille paitsi Hätälän horeca-puolen osaamista, myös kotimaisen kalan laatua ja suomalaiskalastajien osaamista.

Vuodesta 2006 jaetut World Luxury Hotel Awards -palkinnot ovat alan arvostetuimpiin kuuluva tunnustus ja osoitus huippusaavutuksesta luksusmajoituksen vaativalla alalla. Palkinnot jaetaan vuosittain gaalassa, joka kerää yhteen suuren joukon alan kärkeä. Tapahtuma tarjoaa osallistujille mahdollisuuden verkostoitua ja löytää uusia yhteistyökumppaneita ympäri maailmaa. Rovaniemen tapahtuma oli ensimmäinen Pohjois-Euroopassa järjestetty World Luxury Hotel Awards -gaala.

Lappilaista lähiruokaa mestarikokin kauhasta

Tapahtuman yhteistyökumppani Hätälä tarjoili palkintogaalan vieraille todellista lappilaista lähiruokaa – Miekojärveltä Torniojokilaaksosta pyydettyä kuhaa. Taidokkaat kuha-annokset valmisti Hätälän oma huippukokki Jarmo Ojala. Hienon uran keittiömestarina tehnyt Ojala työskentelee nykyään Hätälän innovatiivisessä tuotekehitystiimissä ja suunnittelee myös Hätälän kalaruokareseptejä horeca- ja kuluttaja-asiakkaille.

Laatukalaa pohjoisen puhtaista vesistä

Lähiruuassa tärkeä ominaisuus on sen alkuperän jäljitettävyys – ja World Luxury Hotel Awards -gaalassa tarjotun kuhan kohdalla se oli tiedossa pyytäjän tarkkuudella. Euroopan pohjoisinta kuhaa Miekojärvellä Hätälälle pyytää peräti viidennen polven kalastaja Jukka Sirkkala puolisonsa Päivin kanssa. Kuhan lisäksi järven juomapuhtaista vesistä nousee verkoilla ahventa, haukea, lahnaa ja madetta – syysaikaan myös muikkua rantanuotalla. Kalaa pyydetään esi-isien opeilla, mutta nykyaikaisilla veneillä ja laitteilla.

Kalastajapariskunnan tukikohtana toimii hirsinen saarikämppä Pieskänsalmessa keskellä Miekojärveä. Työpäivän kruunaa usein itsepyydetty kala – herkku, jota voi ylpeänä tarjota myös hotellialan kansainvälisille huipuille.