Lohen graavaus

Graavaa, savusta tai grillaa – Hätälän ohjeilla laitat herkullisia ruokia tuoreesta kokonaisesta kalasta tai fileestä. Hätälän valikoimasta löytyy graavattua ja valmiiksi siivutettua lohta, mutta lohen graavaus on helppo tehdä myös itse. Katso vinkit, miten lohen graavaus onnistuu helposti.

Tarvitset

Hätälän ruodotonta D-leikattua lohifileetä
Karkeaa merisuolaa
2 rkl hienoa sokeria
Tuoretta tilliä

Lohen graavausohje

1. Leikkaa fileestä sopiva pala ja siirrä suolausastiaan.

2. Annostele suolaa niin, että filee peittyy lähes kokonaan. Laita fileen paksumpaan kohtaan paksummalti suolaa.

3. Ripottele suolan päälle pari ruokalusikallista hienoa sokeria. Sokeri pehmentää makua ja auttaa fileen pysymistä kosteana.

4. Anna fileen suolautua jääkaapissa 12 – 18 tuntia, esimerkiksi yön yli. Vinkki: Kun laitat fileen jääkaappiin graavautumaan, voit kääriä fileen tiukaksi paketiksi voipaperin sisään ja laittaa paketin vielä tiiviiseen muovipussiin.

5. Ota filee jääkaapista ja pyyhi ylimääräinen suola tarkasti pois fileen päältä.

6. Viimeistele pyyhkimällä filee leivinpaperilla.

7. Leikkaa graavattu filee ohuiksi siivuiksi terävällä veitsellä.

8. Asettele tarjolle ja koristele tillisilpulla. Valmista tuli!

 

Katso ohjevideo

Hätälän kalankäsittelyvinkit – Lohen graavaus

Takaisin kalankäsittelyyn