Lohen graavaus | Kalankäsittelyvinkit | Hätälä

Lohen graavaus

Graavilohi kruunaa niin juhlapöydän kuin voileivän. Graavaa ja herkuttele!

Hätälän valikoimasta löytyy graavattua ja valmiiksi siivutettua lohta, mutta lohen graavaus on helppo tehdä myös itse. Tällä reseptillä valmistat graavilohen perinteiseen tyyliin, mutta lohen voi graavata ja maustaa usealla eri tavalla.

Ruotsalaistyylinen sokeri-suolattu graavilohi graavataan kahdessa vaiheessa, ja pehmeän maun viimeistelee valkopippuri. Sinappigraavattu lohi saa nimensä mukaisesti makua Dijon-sinapista. Tee-uppograavattu lohi tarjoaa herkullista vaihtelua perusgraavilohelle.  Kokeile myös graavilohta maustettuna rosépippurilla tai konjakilla!

Seuraa reseptiä ja katso videolta, miten lohen graavaus onnistuu helposti!

Tarvitset

Hätälän ruodotonta D-leikattua lohifileetä
Karkeaa merisuolaa
2 rkl hienoa sokeria
Tuoretta tilliä

Lohen graavausohje

1. Leikkaa fileestä sopiva pala ja siirrä suolausastiaan.

2. Annostele suolaa niin, että filee peittyy lähes kokonaan. Laita fileen paksumpaan kohtaan paksummalti suolaa.

3. Ripottele suolan päälle pari ruokalusikallista hienoa sokeria. Sokeri pehmentää makua ja auttaa fileen pysymistä kosteana.

4. Anna fileen suolautua jääkaapissa 12 – 18 tuntia, esimerkiksi yön yli. Vinkki: Kun laitat fileen jääkaappiin graavautumaan, voit kääriä fileen tiukaksi paketiksi voipaperin sisään ja laittaa paketin vielä tiiviiseen muovipussiin.

5. Ota filee jääkaapista ja pyyhi ylimääräinen suola tarkasti pois fileen päältä.

6. Viimeistele pyyhkimällä filee leivinpaperilla.

7. Leikkaa graavattu filee ohuiksi siivuiksi terävällä veitsellä.

8. Asettele tarjolle ja koristele tillisilpulla. Valmista tuli!

 

Katso ohjevideo

Hätälän kalankäsittelyvinkit – Lohen graavaus

Takaisin kalankäsittelyyn