Espanjalainen munakas
Ainekset
250 g Hätälän savulohifileetä tai savukirjolohifileetä
6–8 kananmunaa
1/2 kg keitettyä perunaa
1 kpl keltasipulia
1,5 dl oliiviöljyä
1 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
1 rasia miniluumutomaattia
suolaa
mustapippuria
Valmistus
Kuori ja kuutioi perunat ja sipuli ja freesaa paistinpannulla oliiviöljyssä. Vatkaa kananmunat rikki erillisessä kulhossa ja lisää persilja sekä suola ja pippuri. Kaada munaseos pannulle ja sekoita puulastalla, kunnes rakenne alkaa kiinteytyä. Lisää paloiteltu kala ja miniluumutomaatit. Aseta kansi pannun päälle ja hauduta kypsäksi joko liedellä tai uunissa ilman kantta.
Tarjoile vihreän salaatin ja sinappisen kastikkeen kera.
Tiesitkö
Espanjalainen munakas on ruokaisa ja savulohen tilalla voi käyttää mitä tahansa kypsää kalaa kuten savusiikaa, savunieriää tai loimutettua lohta.