Espanjalainen munakas savulohella | Reseptit | Hätälä

Espanjalainen munakas

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Espanjalainen munakas on herkullinen kalaruoka, joka sopii mille aterialle tahansa. Ruokaisaan omelettiin tulee savulohta sekä perunaa. Lämminsavustetun lohen sijasta voit käyttää munakkaaseen esim. Hätälän loimulohta, savusiikaa, savustettua kirjolohta tai savustettua nieriää.

Ainekset

250 g Hätälän savulohifileetä tai savukirjolohifileetä

6–8 kananmunaa

1/2 kg keitettyä perunaa

1 kpl keltasipulia

1,5 dl oliiviöljyä

1 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna

1 rasia miniluumutomaattia

suolaa

mustapippuria

Valmistus

Kuori ja kuutioi perunat ja sipuli ja freesaa paistinpannulla oliiviöljyssä. Vatkaa kananmunat rikki erillisessä kulhossa ja lisää persilja sekä suola ja pippuri. Kaada munaseos pannulle ja sekoita puulastalla, kunnes rakenne alkaa kiinteytyä. Lisää paloiteltu kala ja miniluumutomaatit. Aseta kansi pannun päälle ja hauduta kypsäksi joko liedellä tai uunissa ilman kantta.

Tarjoile vihreän salaatin ja sinappisen kastikkeen kera.

Tiesitkö

Espanjalainen munakas on ruokaisa ja savulohen tilalla voi käyttää mitä tahansa kypsää kalaa kuten savusiikaa, savunieriää tai loimutettua lohta.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *