Gaspazho-shotti ja rapuvarras
Ainekset
Jättiravunpyrstöjä
600 g erittäin kypsiä (luumu)tomaatteja
1 vihreä paprika
1 punainen paprika
½ kurkku (n. 160 g)
1 keltasipuli
½ valkosipulin kynsi
1 viipale valkoista paahtoleipää
1½ rkl punaviini- tai sherryetikkaa
1 dl tomaattimehua
½ dl oliiviöljyä
6 lehteä tuoretta basilikaa
1½ tl suolaa
1–2 tl sokeria
(musta)pippuria myllystä
Valmistus
Kuori tomaatit ja kurkunpuolikas. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Leikkaa kasvikset kuutioiksi ja kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Poista paahtoleivästä reunat ja kuutioi viipale. Sekoita kaikki ainekset isossa kulhossa ja anna tekeytyä yön yli kylmässä kelmulla peitettynä.
Soseuta tekeytynyt seos aivan sileäksi tehosekoittimella ja siivilöi. Tarkista maku ja rakenne.
Annostele valmis keitto oikein viileänä pieniin shottilaseihin. Laita jokaiseen lasiin tikku, jossa on kypsä jättiravunpyrstö. Ajatuksena on syödä ensin rapuvarras, ja sen jälkeen kumotaan keitto.