Gazpazho-shotti reseptikuva

Gaspazho-shotti ja rapuvarras

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Jos etsit täydellistä kesäaterian aloittajaa vaikkapa grillausiltaan, se on tämä alun perin andalusialaista keittiötä edustava keitto. Samettinen gazpacho tarjoillaan viileänä, joten se virkistää mukavasti kesäkuumalla. Keitto tarjoillaan hauskasti lasiin asetetun rapuvartaan kera, joka on tarkoitus syödä ensin ja kumota sitten keittoshotti perään. Katso gaspazho-reseptimme ja laita kokeiluun!

Ainekset

Jättiravunpyrstöjä
600 g erittäin kypsiä (luumu)tomaatteja
1 vihreä paprika
1 punainen paprika
½ kurkku (n. 160 g)
1 keltasipuli
½ valkosipulin kynsi
1 viipale valkoista paahtoleipää
1½ rkl punaviini- tai sherryetikkaa
1 dl tomaattimehua
½ dl oliiviöljyä
6 lehteä tuoretta basilikaa
1½ tl suolaa
1–2 tl sokeria
(musta)pippuria myllystä

Valmistus

Kuori tomaatit ja kurkunpuolikas. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Leikkaa kasvikset kuutioiksi ja kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Poista paahtoleivästä reunat ja kuutioi viipale. Sekoita kaikki ainekset isossa kulhossa ja anna tekeytyä yön yli kylmässä kelmulla peitettynä.

Soseuta tekeytynyt seos aivan sileäksi tehosekoittimella ja siivilöi. Tarkista maku ja rakenne.

Annostele valmis keitto oikein viileänä pieniin shottilaseihin. Laita jokaiseen lasiin tikku, jossa on kypsä jättiravunpyrstö. Ajatuksena on syödä ensin rapuvarras, ja sen jälkeen kumotaan keitto.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *