Grillattua siikaa aasialaisittain
Ainekset
2 kpl Hätälän Siikafilee
Kalan marinadi:
1 raastettu limen kuori ja mehu
1 rkl omenaviinietikkaa
4 rkl soijaa
1 tl seesamiöljyä
3 rkl rypsiöljyä
3 rkl kalakastiketta (Nam pla)
1 valkosipulin kynsi
2 tl raastettua inkivääriä
½ tuore punainen chili ilman siemeniä
2 rkl ruokosokeria tai hunajaa
½ ruukku tuoretta korianteria
1 tl suolaa
Aasialainen kaalisalaatti:
200 g valkokaalia suikaleina
200 g punakaalia suikaleina
100 g kuorittua porkkanaa suikaleina tai raasteena
50 g kevätsipulia leikattuna renkaiksi
Salaatin marinadi:
3–4 rkl soijakastiketta
2 rkl valkoviinietikkaa
2 tl seesamöljyä
2 rkl hunajaa
1–2 tl Gochujang-chilitahnaa tai vastaavaa
1–2 kpl valkosipulin kynttä raastettuna
2 tl paahdettuja seesaminsiemeniä
Valmistus
Laita kaikki kalalle tarkoitetun marinadin ainekset tehosekoittimeen ja aja hienoksi.
Tee kalan pintaan muutama viilto ja hiero marinadi sisä- ja ulkopinnoille. Anna kalan maustua vähintään 4 tuntia ennen grillausta.
Valmista seuraavaksi kaalisalaatti. Sekoita itse tekemäsi marinadi, kaalit ja porkkana. Anna maustua kylmässä 30 min. Sekoita uudelleen ja lisää kevätsipuli.
Grillaa marinoitunut kala molemmin puolin, kunnes pinta on kauniin värinen ja rapea. Siirrä kala lopuksi epäsuoraan grillaukseen ja grillaa kypsäksi. Kala on kypsää, kun selkäevä irtoaa helposti ja kalan sisälämpötila on noin +60 astetta.
Anna vetäytyä hetki ja nauti sellaisenaan salaatin kanssa.
Katso video
Tiesitkö
Siian voi suomustaa, ja silloin nahkakin on syötävää. Toisaalta suomupinta suojaa kalaa ja pitää sen hyvin kuosissa.