Grillattua siika ja kesävihanneksia annoskuva | Kalareseptit | Hätälä

Grillattua siikaa ja kesäkasviksia

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Onko tämä siikaresepti kesän värikkäin grillausvinkki? Tässä grillireseptissä Hätälän kalastajien pyytämää kotimainen siika saa seurakseen raikkaita kasviksia, ja kokonaisuuden kruunaa pirteän kesäinen kastike. Kalaruoka tarjoaa sekä silmänruokaa että herkullista makua. Niin grillattu siika kuin sen lisukkeetkin valmistuvat nopeasti ja vaivattomasti isommallekin porukalle. Herkullisen kalangrillausreseptin laati Hätälälle suosikkibloggaaja Peggy Thomas Peggyn pieni punainen keittiö -blogista.

Ainekset

800 g Hätälän siikafileetä
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
250 g terttutomaatteja
250 g varhaiskaalia
2 kesäsipulia (säästä varret kastikkeeseen)
nippu lehtipersiljaa
Kastike:
1/2 dl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
1 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
2 sipulin vartta hienonnettuna

Valmistus

Valmista kastike sekoittamalla kastikkeen ainekset keskenään.

Valele siikafileiden päälle öljyä ja ripottele pinnalle hyppysellinen suolaa. Leikkaa sipulin varret pois ja halkaise sipulit kahtia. Huuhtele ja kuivaa kaikki kasvikset ja valele päälle öljyä.

Kuumenna grilli keskilämmölle. Nosta ensin kasvikset grilliin ja grillaa, kunnes ne saavat kevyen paistopinnan. Lisää siikafileet ritilälle nahkapuoli alaspäin. Grillaa molemmin puolin noin 4 minuuttia ja mielellään filettä vain kerran kääntäen, jotta kala pysyy paremmin kauniina ja kasassa.

Nosta grilliherkut tarjoiluastiaan ja lusikoi kastike päälle. Koristele annos lehtipersiljalla ja tarjoile.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *