Hiillostetut muikut ja gremolata
Ainekset
400 g Hätälän perattuja muikkuja
suolaa
Gremolata:
1 puntti Järvikylän minttua
1 puntti Järvikylän ruohosipulia
1 puntti Järvikylän lehtipersiljaa
2 kynttä valkosipulia
1 sitruuna
1 dl öljyä
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
Dippi:
1prk kermaviiliä
1rkl gremolataa
Valmistus
Tee gremolata: sekoita yrtit, valkosipuli ja öljy blenderissä tai sauvasekottimella. Lisää lopuksi yhden sitruunanmehu sekä kuori raastettuna. Mausta suolalle sekä vastarouhitulla mustapippurilla.
Huuhtele ja kuivaa muikut huolella. Anna paistinpannun lämmetä kunnolla ja lisää pannulle hieman suolaa. Hiillosta muikkuihin molemmille puolille kunnon väri. Paahtamisen jälkeen valele muikkujen pintaa gremolataa.
Valmista dippi sekoittamalla 1 rkl gremolataa kermaviilin kanssa. Tarkista maku. Halutessasi voit lisätä joukkoon puolikkaan sitruunan mehun.
Tiesitkö
Gremolata sopii erinomaisesti myös halstrattujen ja grillattujen kalojen kanssa tarjottavaksi.