Hätälä hiillostetut kotimaiset muikut ja gremolata reseptikuva

Hiillostetut muikut ja gremolata

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Nyt herkutellaan Hätälän kotimaisilla muikuilla mestarikokin malliin, sillä reseptin on laatinut Suomen Bocuse d’Or 2023–2025 edustaja Ismo Sipeläinen. Herkulliseksi paahtuneet muikut päällystetään raikkaan vihreällä gremolatalla, ja lisukkeena voi tarjota vielä kermaviilidippiä. Muikkujen hiillostus onnistuu kotikeittiössä kuumalla paistinpannulla, mutta gremolataa kannattaa kokeilla myös kesäkeittiössä halstrattujen tai grillattujen kalojen seurana. Resepti on toteutettu yhteistyössä Järvikylän kanssa, joka Hätälän tavoin kuuluu Suomen Bocuse d’Or -joukkuetta tukevaan kumppaniverkostoon.

Ainekset

400 g Hätälän perattuja muikkuja
suolaa
Gremolata:
1 puntti Järvikylän minttua
1 puntti Järvikylän ruohosipulia
1 puntti Järvikylän lehtipersiljaa
2 kynttä valkosipulia
1 sitruuna
1 dl öljyä
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
Dippi:
1prk kermaviiliä
1rkl gremolataa

Valmistus

Tee gremolata: sekoita yrtit, valkosipuli ja öljy blenderissä tai sauvasekottimella. Lisää lopuksi yhden sitruunanmehu sekä kuori raastettuna. Mausta suolalle sekä vastarouhitulla mustapippurilla.

Huuhtele ja kuivaa muikut huolella. Anna paistinpannun lämmetä kunnolla ja lisää pannulle hieman suolaa. Hiillosta muikkuihin molemmille puolille kunnon väri. Paahtamisen jälkeen valele muikkujen pintaa gremolataa.

Valmista dippi sekoittamalla 1 rkl gremolataa kermaviilin kanssa. Tarkista maku. Halutessasi voit lisätä joukkoon puolikkaan sitruunan mehun.

Tiesitkö

Gremolata sopii erinomaisesti myös halstrattujen ja grillattujen kalojen kanssa tarjottavaksi.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *