Kokonaisena grillattu kirjolohi | Reseptit | Hätälä

Kokonainen grillattu kirjolohi

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (20)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Kesällä kannattaa grillata myös kalaa! Helpoiten grillissä onnistuvat rasvaisemmat kalat, kuten lohi ja kirjolohi. Tässä reseptissä kokonainen kirjolohi maustetaan sitruunalla, yrteillä ja aurinkokuivatuilla tomaateilla, ja lopputulos on herkullinen.

Ainekset

1 kpl Hätälän kokonainen kirjolohi tai lohi
Yrttejä, kuten korianteri, tilli, lehtipersilja, timjami yms.
Suolaa ja mustapippuria maustamiseen
1 kpl sitruunan kuorta raastettuna
3 rkl oliiviöljyä
1 prk aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna

Valmistus

Huuhtele kirjolohi tai lohi kylmällä vedellä ja kuivaa paperiin. Tee pintaan viiltoja. Hiero kalan pintaan ja sisälle mausteet sekä sitruunan kuoriraaste. Laita yrtit ja aurinkokuivattu tomaatti kalan sisään ja sulje kala hammastikulla. Kuumenna grilli kuumaksi ja grillaa noin 15 minuuttia puoleltaan, kunnes kala on kypsää.

Tiesitkö

Tästä reseptistä on helppo muokata annoskoko sopivaksi isommallekin porukalle. Tarvittaessa muutetaan lohen kokoa tai otetaan useampi lohi. Lisukkeeksi sopii helposti uunissa valmistettavat paahdetut perunat.

Kommentit

  1. mustafa Bakkar
    24.06.2021 klo 08:04

    varma tulee hyvä maku

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *