Kokonainen grillattu kirjolohi
Ainekset
1 kpl Hätälän kokonainen kirjolohi tai lohi
Yrttejä, kuten korianteri, tilli, lehtipersilja, timjami yms.
Suolaa ja mustapippuria maustamiseen
1 kpl sitruunan kuorta raastettuna
3 rkl oliiviöljyä
1 prk aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
Valmistus
Huuhtele kirjolohi tai lohi kylmällä vedellä ja kuivaa paperiin. Tee pintaan viiltoja. Hiero kalan pintaan ja sisälle mausteet sekä sitruunan kuoriraaste. Laita yrtit ja aurinkokuivattu tomaatti kalan sisään ja sulje kala hammastikulla. Kuumenna grilli kuumaksi ja grillaa noin 15 minuuttia puoleltaan, kunnes kala on kypsää.
Tiesitkö
Tästä reseptistä on helppo muokata annoskoko sopivaksi isommallekin porukalle. Tarvittaessa muutetaan lohen kokoa tai otetaan useampi lohi. Lisukkeeksi sopii helposti uunissa valmistettavat paahdetut perunat.
varma tulee hyvä maku