Hätälän perattu muikku kuusamo-tacoissa.

Kuusamo-tacot

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Uudistimme tacot suomalaiseen suuhun sopiviksi! Kuusamo-tacoissa pohjana toimivat perunaohukaiset, rieskat tai lepuskat ja proteiinin lähteenä Hätälän perattu muikku. Viimeistele crème fraîchella, sipulilla, tuorekurkulla ja nauti tacoista aivan uudella tavalla!

Ainekset

500 g Hätälän perattuja muikkuja
perunaohukaisia (voit käyttää pohjana myös tuoretta grillattua perunarieskaa tai -lepuskaa)
4 rkl maustettua majoneesia, esim. mieto chili
4 rkl crème fraîchea
4 rkl marinoitua punasipulia suikaleina
4 rkl marinoitua tuorekurkkua pieninä kuutioina
1 ruukku tuoretta tilliä

Perunaohukaiset:
250 g kuorittuja, jauhoisia perunoita
2 rkl kuohukermaa
1 rkl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
suolaa
valkopippuria
raastettua muskottipähkinää
voita paistamiseen

Valmistus

Valmista ensin perunaohukaiset. Keitä perunat täysin kypsiksi. Purista keitetyt perunat sosemyllyn tai siivilän läpi. Sekoita massaan kerma ja anna seoksen jäähtyä. Sekoita seokseen jauhot. Lisää munat yksitellen puukauhalla sekoittaen. Mausta ja anna levätä jääkaapissa noin 30 min.

Suolaa peratut muikut ja anna maustua noin 20 minuuttia.

Lado muikut halsteriin ja kypsennä hiilloksella, kunnes pinta on saanut väriä (noin 4–5 min. per puoli).

Grillaa leivät tai paista letut pannulla keskilämmöllä runsaahkossa voisulassa juuri ennen täyttämistä. Nosta letut tai leivät lautasille. Annostele täytteet haluamallasi tavalla. Koristele annokset ja nauti.

Katso video

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *