Kylmäsavulohta ja parsaa
Ainekset
1 nippu parsaa, kuorittuna
2-3 rkl Oliiviöljyä
1 oksa rosmariinia
Suolaa, mustapippuria
200 g Hätälän kylmäsavulohta fileesiivuina tai kylmäsavukirjolohta fileesiivuina
Hollandaisekastike:
5 kpl keltuaista
250g voita (pehmeinä pieninä kuutioina)
½ dl valkoviinietikkaa
1,5dl valkoviiniä
1 kpl shalotti sipulia
1 kpl laakerinlehti
4-5 kpl maustepippuria
1rkl sitruunanmehua
Suolaa, mustapippuria
Valmistus
Tee ensin hollandaisekastike. Laita kattilaan etikka, viini, sipuli, laakerinlehti ja maustepippurit. Keitä seosta kasaan, niin että jäljelle jää noin 1/3 osa seoksesta, sen jälkeen siivilöi makuaineet pois. Erottele keltuaiset kulhoon ja lisää jäähtynyt seos keltuaisten joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna keltuaisseosta vesihauteessa koko ajan pohjasta ja reunoilta sekoittaen. Kypsennä seosta kunnes se on kuohkeaa ja paksua. Lisää kypsään massaan sulatettu voi ohuena nauhana kokoajan voimakkaasti sekoittaen. Mausta suolalla, sokerilla, pippurilla.
Grillaa parsat. Kuumenna grilli ja sekoita oliiviöljy, yrtit ja mausteet kulhossa. Kuori paksummat parsat ja pyöräytä mausteseoksessa. Grillaa parsaa noin 5 min. Kääri parsa kylmäsavulohen sisään. Kaada päälle hollandaisekastiketta.
Herkullista
Hollandaise kruunaa kaiken