Lakritsilohta ja paahdettua kasvispaistosta
Ainekset
Lakritsilohi
600 g Hätälän Lohifilee C-leikattu tai Hätälän kirjolohifilee
1 tl sormisuolaaa
2 tl raakalakritsijauhetta
1 rkl voita
Paahdettu kasvispaistos
500 g myskikurpitsaa
4 punajuurta
4 perunaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
2 valkosipulinkynttä
2 oksaa timjamia
1 tl sormisuolaa
1/2 tl kurkumaa
Valmistus
Lakritsilohi
1. Sekoita suola ja lakritsijauhe keskenään.
2. Leikkaa lohifileestä noin 3–5 cm paksuisia paloja.
3. Leikkaa palojen keskelle syvä viilto nahkaan saakka, rikkomatta itse nahkaa.
4. Käännä palat medaljongin muotoon. Ripottele suola-lakritsaseos kalan pintaan.
5. Paista kala pannulla voissa molemmin puolin, kunnes kala saa kauniin pinnan.
6. Halutessasi voit sulattaa vielä lakritsia (esim. toffee) kalan päälle kastikkeeksi.
Paahdettu kasvispaistos
1. Kuori ja hienonna valkosipuli. Silppua timjami.
2. Sekoita oliiviöljy, hunaja, valkosipuli, timjami ja mausteet keskenään.
3. Kuori ja paloittele kurpitsa. Huuhtele perunat ja leikkaa veneiksi.
4. Huuhtele punajuuret, poista punajuuren kova kanta ja leikkaa lohkoiksi.
5. Sekoita marinadi ja kasvikset keskenään. Kaada uunivuokaan.
6. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia.
7. Ota paistos uunista, annostele lautaselle ja koristele halutessasi kurkumalla.