Lohi-kebabrulla
Ainekset
80 g Hätälän Lohifileetä tai Kirjolohifileetä
1 kpl iso tortillapohja
2 rkl maustettua tuorejuustoa
20 g tuoretta baby-pinaattia
30 g marinoitua punasipulia
40 g tomaattisalsaa
30–40 g halloumi-juustoa ohuina viipaleina
Maustamiseen:
Raastettua sitruunan kuorta
Suolaa ja jauhettua mustapippuria
Tuoretta basilikaa
Valmistus
Mausta lohi suolalla, pippurilla ja raastetulla sitruunankuorella.
Levitä tuorejuustoa tortillapohjan alaosaan, sekä hieman yläreunaan. Ripottele pinaatti tuorejuuston päälle ja tomaattisalsa ja punasipuli pinaatin päälle. Lisää seuraavaksi halloumi-viipaleet, sitten lohi ja lohen päälle vielä tuoreet basilikanlehdet.
Rullaa kokonaisuus tiukaksi paketiksi niin, että yläreunan juusto liimaa reunan kiinni.
Kun on aika syödä, grillaa rullat epäsuoralla tekniikalla, eli siirtämällä rullat grillin reunalle. Kääntele, jotta rullat kypsyvät tasaisesti. Grillausaika vaihtelee riippuen grillin kuumuudesta ja kalan etäisyydestä hiillokseen.
Anna paketin jäähtyä hetki leikkuulaudalla ja leikkaa se lopulta paloiksi. Halutessasi voit kääräistä rullan leivinpaperiin tai folioon.
Lisukkeeksi voit tarjota haluamaasi kastiketta sekä hyvää vihersalaattia.
Katso video
Tiesitkö
Lohi on parhaimmillaan, kun jätät sen hieman lasimaiseksi. Myös kypsä lohi sopii tähän reseptiin, sillä täytteen lisukkeet pitävät kalan mehukkaana. Voit seurata kalan kypsymistä lämpömittarilla, aivan kuten pihvin paistossa.