Sydämelliset lohipasteijat

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Sydämen muotoon taiteillut ja Hätälän kylmäsavulohella täytetyt pasteijat ovat ihastuttava tarjoiltava illanistujaisiin. Muodon saat aikaan kätevästi pikkuleipämuotilla ja herkullisen täytteen valmistat hetkessä Hätälän kylmäsavulohesta. Reseptin on Hätälälle laatinut Peggyn pieni punainen keittiö -blogin Peggy Thomas.

Ainekset

200 g Hätälän Kylmäsavulohisiivuja
400 g valmistaikinaa (ruis tai voitaikina
1 pieni punasipuli
100 g tuorejuustoa (esim. ruohosipuli)
1/2 sitruunan raastettuna
1/2 tl mustapippuria myllystä
1 kananmuna

Valmistus

Ota taikina sulamaan.

Leikkaa lohisiivut kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele ja raasta sitruunan kuori.
Sekoita lohi, sipuli, sitruunan kuori, tuorejuusto ja pippuri.

Jauhota alusta. Kauli sulanut taikina tasaiseksi levyksi. Painele taikinasta sydänmuotilla kuvioita. Sipaise sydämien reunoihin vettä. Lusikoi täytettä joka toiseen sydämeen, jättäen reunat vapaaksi. Nosta tyhjä taikinasydän täytetyn päälle ja painele reunat kiinni haarukkaa apuna käyttäen. Pistä muutama reikä haarukalla pasteijan pintaan. Nosta uunipellille ja voitele kananmunalla.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna hetki jäähtyä ja tarjoile.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *