Lohipyörykkäpasta
Ainekset
1 pkt Hätälän Lohipyöryköitä
tuorepastaa
Kastike:
1 salottisipuli
3 rkl oliiviöljyä
400 g tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyreetä
2 valkosipulinkynttä murskattuna
2 rkl tuoretta basilikaa
1–2 dl kasvis- tai kanalientä
1 tl hienoa sokeria
suolaa, vastajauhettua mustapippuria
Viimeistelyyn:
parmesaani-juustoa
Valmistus
Kuullota hienonnettu salottisipuli oliiviöljyssä läpikuultavaksi. Lisää tomaattimurska, tomaattipyree, leikattu basilika, murskattu valkosipuli ja kasvis- tai kanaliemi. Hauduta noin 20 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää tarvittaessa lientä.
Jos haluat täysin sileän kastikkeen, soseuta kastike sauvasekoittimella tai blenderissä. Mausta suolalla, mustapippurilla ja ripauksella sokeria ja tarkista maku. Lisää lohipyörykät kastikkeeseen ja anna niiden lämmetä.
Kiehauta isossa kattilassa reilusti vettä ja lisää suola (10 g/litra vettä). Lisää tuorepasta kiehuvaan veteen ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta lävikössä ja annostele lautasille.
Nostele pyöryköitä ja kastiketta pastan päälle. Viimeistele raastetulla parmesaanilla. Voit tarjoilla ruuan myös sekoittamalla pastan ja kastikkeen pyöryköineen keskenään.