Loimulohimunakkaat
Pienet annosmunakkaat paistuvat kätevästi muffinivuoissa ja maistuvat niin brunssilla kuin illanistujaisissa. Loimulohitäyte tekee munakkaasta mehukkaamman ja myös juhlavamman naposteluherkun.
Ainekset
250 g Hätälä loimulohifileepala
6 kananmunaa
50 g smetanaa
2 rkl vehnäjauhoa
1 dl juustoraastetta
100 g tomaattia
1 rkl tuoretta hienonnettua ruohosipulia
1/2 tl suolaa
ripaus pippuriseosta myllystä
1 rkl voita uunivuokiin
Valmistus
1. Voitele 8 pientä muffini- tai uunivuokaa tai suojaa ne leivinpaperilla. Hienonna ruohosipuli. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi.
2. Riko ja vatkaa kananmunia. Lisää joukkoon mausteet ja ruohosipuli, sekoita.
3. Irrota kalasta pieniä paloja käsin uunivuokiin. Lisää joukkoon myös tomaatit ja juustoraaste.
4. Annostele munakasseos tasaisesti jokaiseen vuokaan.
5. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 20 minuuttia, vuokien koosta riippuen.
6. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä.
Tiesitkö
Mehevän loimulohimunakkaan seuraksi brunssipöytään sopivat rapeat tikkusilakat. Katso resepti ja kokeile: https://hatala.fi/reseptit/tikkusilakat-ja-wasabidippi/