Madekeitto
Ainekset
1 l kalalientä
250 g perunaa
250 g fileoitua ja paloiteltua madetta
1 dl kuohukermaa
2 kpl sipulia
1/3 kpl purjosipulia
suolaa, voita, mustapippuria, laakerinlehteä
Valmistus
Laita kattilaan pilkotut perunat, sipulit, purjosipulit ja kokonaiset mustapippurit sekä laakerinlehdet ja freesaa hetki. Kaada päälle kuuma kalaliemi. Keitä hiljalleen, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää joukkoon kalapalat. Älä keitä enää. Kaada joukkoon kerma ja mausta suolalla. Kiehauta nopeasti.
Hyvä..
Onko jossain päin Suomea suurustettu madekeittoa ruisjauhoilla? Kumma kun ei näy moista yhdessäkään nettireseptissä.
Ainakin Kainuussa on tehty kirkasta, ruisjauhoilla suurustettua kalakeittoa. On myös ollut tapana murustella (kuivunutta) ruisleipää kalakeiton sekaan – sopii erinomaisesti kermaiseen kalakeittoon, jossa on runsaasti leikattua tilliä. Myös vehnäjauholla voi saostaa kalakeittoa. Luonnollisesti myös perunalla saostettu kalakeitto toimii.