Marinoitu graavisiika
Ainekset
500 g Hätälän siikafileetä
2 rkl merisuolaa
2 tl sokeria
5 katajanmarjaa
1 rosmariinin oksa
Marinadi:
1/2 dl mietoa oliiviöljyä
1/2 sitruunan kuori raastettuna (luomu)
ripaus suolaa
1 rosmariininoksa
1 tl katajanmarjoja
1 tl rosépippuria
Valmistus
Poista siikafileestä mahdolliset ruodot. Leikkaa fileestä kaksi samankokoista palaa. Mausta pinta suolalla ja sokerilla. Murskaa katajanmarjat ja rosépippuri. Ripottele katajanmarjat, rosépippurit ja rosmariinin lehdet fileiden päälle.
Laita fileiden lihapuolet vastakkain ja kääri tiukasti kelmuun. Nosta kalapaketti jääkaappiin ja anna graavautua 12 h.
Valmista marinadi: Huuhtele ja kuivaa sitruuna. Raasta kuori. Poista rosmariinista lehdet. Murskaa katajanmarjat ja rosépippurit. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään.
Ota kalapaketti jääkaapista. Pyyhi mausteet pois ja leikkaa fileestä ohuita siivuja ilman nahkaa. Asettele siivut tarjoiluastiaan ja lusikoi marinadi päälle. Nosta vielä hetkeksi jääkaappiin ennen tarjoilua.