Muikkuli-pastasalaatti
Ainekset
1 pkt Hätälän Muikkuli-muikkupihvejä
250 g pastaa
1 fenkoli
2 appelsiini / veriappelsiini
1 sydänsalaatti
100 g kirsikkatomaatteja
Kastike
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 tl juoksevaa hunajaa
1 valkosipulinkynsi
2 rkl tuoretta basilikaa
ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä
Valmistus
Valmista ensin kastike: Purista sitruunanmehu. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna basilika. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Kypsennä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan. Kaada vesi pois, siirrä pasta kulhoon ja sekoita kastike sekaan.
Huuhtele ja poista fenkolin kova kanta. Puolita ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Fileo appelsiini. Huuhtele ja kuivaa salaatti. Irrota salaatinlehdet toisistaan. Puolita tomaatit. Asettele salaatin raaka-aineet tarjoiluastiaan.
Paista Muikkuli-muikkupihvit kuumalla pannulla molemmin puolin muutaman minuutin verran. Lisää pihvit salaatin sekaan ja tarjoile.